Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Romania θα ηγηθεί του διεθνούς τμήματος του ελληνικού ομίλου

Ο Sergiu Oprescu, εκτελεστικός πρόεδρος της Alpha Bank Romania, διορίστηκε πρόεδρος του διεθνούς τραπεζικού τμήματος του Ελληνικού Ομίλου Alpha Bank, ανέφερε ο Ziarul Financiar.

Αυτή η συμμετοχή περιλαμβάνει την Alpha Bank Romania, την Alpha Bank Cyprus και την Alpha Bank Albania. Είναι 100% ιδιοκτησία του Ομίλου Alpha Bank Greece.

Ο Sergiu Oprescu (57) ξεκίνησε την καριέρα του στην Alpha Bank Greece στις αρχές της δεκαετίας του ’90, πρώτα στον κλάδο των επενδυτικών τραπεζών και των μεσιτών και στη συνέχεια στην τράπεζα. Έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Romania το 2007. Επί του παρόντος, ο Sergiu Oprescu είναι επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ρουμανικής Ένωσης Τραπεζών (ARB).

Είναι απόφοιτος της Σχολής Αεροναυτικής στο Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, έχει μεταπτυχιακό πτυχίο στον τραπεζικό τομέα στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο ΗΠΑ και έχει παρακολουθήσει αρκετά εκτελεστικά προγράμματα στο Harvard Business School, στο Stanford και στο London Business School.

Η Alpha Bank Greece είναι ο πρώτος ξένος τραπεζικός όμιλος που άνοιξε τράπεζα στη Ρουμανία μετά το 1990, αντίστοιχα Banca Bucuresti 1994-1995. Η Alpha Bank ήταν η όγδοη μεγαλύτερη τράπεζα στη Ρουμανία από περιουσιακά στοιχεία στο τέλος του 2019.

[email protected]

(Πηγή φωτογραφίας: Cristi Croitoru / Dreamstime.com)

Source