Ο δικαστής κατηγορεί τον Waters για «αποτρόπαια» σχόλια σχετικά με τη δίκη Chauvin

Η δικαστής που επιβλέπει τη δίκη του πρώην αστυνομικού της Μινεάπολη Ντέρεκ Τσάββιν τη Δευτέρα επέκρινε έντονα τα σχόλια του εκπροσώπου των ΗΠΑ Μαξίν Γουότερς για την υπόθεση, λέγοντας ότι μπορεί να είχε δώσει λόγους άμυνας για έφεση σε περίπτωση καταδίκης.

Ο δικαστής της επαρχίας Hennepin, Peter Cahill, δήλωσε κατά τη διάρκεια των τελευταίων στιγμών της δίκης του Chauvin ότι ήταν αποτρόπαιο από τον Waters, έναν Δημοκρατικό από την Καλιφόρνια, να πει στους διαδηλωτές ότι θα ήταν απαράδεκτο να απαλλαγεί ο πρώην αξιωματικός από τη δολοφονία του George Floyd.

«Εύχομαι οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι να σταματήσουν να μιλάνε για αυτήν την υπόθεση, ειδικά με τρόπο που δεν σέβεται το κράτος δικαίου και το δικαστικό σκέλος και τη λειτουργία μας», δήλωσε ο Cahill μετά την απόλυση δικαστών από το δικαστήριο.

Οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι που σχολιάζουν την υπόθεση θα πρέπει να δείχνουν σεβασμό στον δικαστικό κλάδο, δήλωσε ο Cahill. «Η αποτυχία τους να το κάνει είναι αποτρόπαιο.»

Ένας εκπρόσωπος της Waters δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο Τσάββιν, ο οποίος είναι λευκός, έσπρωξε το γόνατό του στο λαιμό του Φλόιντ, ενός 46χρονου Μαύρου με χειροπέδες, τον Μάιο του 2020 για περισσότερο από εννέα λεπτά, πυροδοτώντας διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο για την αστυνομική βαρβαρότητα.

Οι παρατηρήσεις του Cahill ήρθε μετά την αίτηση του δικηγόρου υπεράσπισης του Chauvin να παραπέμψει σε δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι τα σχόλια του Waters είχαν μολύνει τη διαδικασία.

Ο Κάιλ αρνήθηκε το αίτημα, αλλά είπε ότι οι ανησυχίες της υπεράσπισης ήταν νόμιμες.

«Θα σας δώσω ότι η Κογκρέσο Waters μπορεί να σας έχει δώσει κάτι έφεση που μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή ολόκληρης της δίκης», είπε ο Cahill.

Ο Γουότερς βρισκόταν στο Κέντρο του Μπρούκλιν, Μινεσότα, το σαββατοκύριακο για να δείξει υποστήριξη για συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες σχετικά με το θάνατο του Ντάουντ Ράιτ, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στις 11 Απριλίου από αστυνομικό του Κέντρου του Μπρούκλιν κατά τη διάρκεια μιας στάσης.

Ο Γουότερς είπε στους διαδηλωτές να «μείνουν στο δρόμο» και «να πάρουν περισσότερη αντιπαράθεση» εάν ο Τσάββιν κρίθηκε ότι δεν ήταν ένοχος.

Τα σχόλιά της προηγήθηκαν της λήξης επιχειρημάτων στη δίκη του Chauvin. Οι ένορκοι άρχισαν να συζητούν τη Δευτέρα.

728x90eng 01

Source