Ο Δρόμος της Ανεξαρτησίας έκανε ένα Δελτίο Τύπου μπροστά από τη Συνέλευση: “Τα προβλήματα όλων των εργαζομένων είναι κοινά, είμαστε σε αλληλεγγύη με τις ενέργειές τους, θέλουμε έναν φόρο πλούτου.”

Το Μονοπάτι της Ανεξαρτησίας έκανε ένα μαζικό δελτίο τύπου μπροστά στο κοινοβούλιο στις 13.15 σήμερα, επέστησε την προσοχή στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο ο ιδιωτικός τομέας, οι έμποροι και οι δημόσιοι εργαζόμενοι, και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από διάφορα συνδικάτα και οργανώσεις αυτήν την εβδομάδα.

Μιλώντας πριν από τη δήλωση, ο Münür Rahvancıo Mlu, Γενικός Γραμματέας του Κόμματος, επανέλαβε το αίτημά του για φόρο περιουσίας, τονίζοντας ότι οι εργάτες του ιδιωτικού τομέα πληρώθηκαν για 1 έτος κατά τη διάρκεια της πανδημικής περιόδου, οι έμποροι έφτασαν στο χείλος της χρεοκοπίας, το κοινό οι εργάτες πληρώνονται τώρα, αλλά οι εξαιρετικά πλούσιοι δεν αγγίζονται Στη συνέχεια, το μέλος της Συνέλευσης του Κόμματος Cansu N. Nazlı διάβασε το δελτίο τύπου εξ ονόματος του Κόμματος. Στη δήλωση, έγινε μια δήλωση υποστήριξης για διάφορες ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, και η αναγκαιότητα ενός φόρου περιουσίας τονίστηκε εξηγώντας πώς οι εξαιρετικά πλούσιοι έγιναν πλούσιοι στην πανδημική περίοδο με αριθμούς.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης:

Υποστηρίζουμε τις ενέργειες και τις απεργίες των τάξεων εργασίας μας, απαιτούμε φόρο πλούτου

Η εβδομάδα που βρισκόμαστε είναι μια εβδομάδα όπου τα παράπονα που βιώνουν οι εργατικές τάξεις λόγω της πανδημίας και των οικονομικών πολιτικών υπέρ της υπερ-πλούσιας μετατρέπονται σε διαδηλώσεις στους δρόμους. Ήταν γνωστό από την αρχή ότι η πανδημία που συνεχίζεται για περισσότερο από ένα χρόνο θα παράγει αποτελέσματα που καταστρέφουν περαιτέρω τις εργατικές τάξεις μας, φέρνουν τους εμπόρους στο σημείο να κλείσουν τα παραθυρόφυλά τους και να αυξήσουν την ανεργία. Το κόμμα μας είχε αναφέρει τι πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την υγεία δεν επηρεάζουν δυσμενώς τις εργατικές τάξεις, όταν εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά τα μέτρα κλεισίματος. Από την πρώτη μέρα, έχουμε δηλώσει ότι οι υπερ-πλούσιοι πρέπει να πληρώσουν ένα τίμημα που θα χρησιμοποιηθεί τόσο για τις δαπάνες για την υγεία όσο και για τα προστατευτικά μέτρα της εργατικής τάξης και ότι πρέπει να εφαρμοστεί η εφαρμογή του φόρου πλούτου.

Ωστόσο, σε αυτό το σημείο, οι κυβερνήσεις προτίμησαν να υποστηρίξουν τους εξαιρετικά πλούσιους και όχι τους λαούς. Χιλιάδες εργαζόμενοι είναι άνεργοι σήμερα, εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις έχουν κλείσει, πολλοί χώροι εργασίας έχουν συρρικνωθεί, οι δημόσιοι εργαζόμενοι έχουν κοπεί πολλές φορές και όλα τα μισθωτά τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων, σφετερίστηκαν. Υπάρχει μόνο ένα τμήμα που δεν πληρώνει τίμημα. Αυτή η περικοπή είναι μια μικροσκοπική εξαιρετικά πλούσια κατηγορία που δεν έχει ακόμη άθικτο το σκέλος των μαλλιών και δεν φτάνει καν το 5%.

Αντί να πληρώνουν το τίμημα, οι εξαιρετικά πλούσιοι έχουν προσθέσει πλούτο στον πλούτο τους σε αυτήν τη διαδικασία, τα χρήματά τους σε τράπεζες και ο πλούτος τους που βασίζεται σε ακίνητα έχουν αυξηθεί πολλές φορές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Κεντρική Τράπεζα, ενώ ολόκληρη η αύξηση των καταθέσεων κατά την πανδημία ήταν στους λογαριασμούς των εξαιρετικά πλούσιων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ένωση Τραπεζών, το 78% των καθυστερημένων απαιτήσεων δανεισμού οφείλεται μόνο σε περίπου τριακόσια άτομα, μια μειονότητα 5%. Ενώ οι εξαιρετικά πλούσιοι προσθέτουν πλούτο στον πλούτο τους, δεν πληρώνουν καν τα χρέη τους.

Οι τράπεζες μεγαλώνουν, τα πανεπιστήμια, τα ξενοδοχεία, τα καζίνο, τα ιδιωτικά νοσοκομεία μεγαλώνουν. εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, έμποροι και δημόσιοι υπάλληλοι γίνονται φτωχότεροι. Υπήρξε μια τεράστια μεταφορά πλούτου από τις εργατικές τάξεις στα αφεντικά στο βόρειο τμήμα της Κύπρου για ένα χρόνο. Είναι καιρός να πούμε στάση σε αυτήν την αναχώρηση. Δυστυχώς, η αντιπολίτευση μέσα στο Κοινοβούλιο, αντί να υποστηρίζει τις εργατικές τάξεις, αναπτύσσει προτάσεις για να τις ξεπληρώσει με το ενδιαφέρον τους, δηλαδή να προσθέσει πλούτο στον πλούτο τους, δανείζοντας από τους εξαιρετικά πλούσιους που δεν πληρώνω φόρους.

Η πορεία προς την ανεξαρτησία, με τον El-Sen, που βγήκε στους δρόμους μπροστά σε εκείνους που κατέστρεψαν το Kib-Tek με πολιτικές ιδιωτικοποίησης, με δημόσιες ενώσεις να οργανώνουν απεργίες για το δικαίωμα στο κόστος ζωής, έμποροι και επαγγελματίες που ήρθαν στο σημείο του κλεισίματος και των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που πνίγηκαν στη σιωπή επειδή δεν είχαν συνδικαλιστική οργάνωση, ότι είναι αλληλεγγύη · Ανακοινώνει την υποστήριξή του για όλες τις ενέργειες και τις απεργίες που πραγματοποιούνται. Το κόμμα μας υπογραμμίζει ότι τα συμφέροντα όλων των τμημάτων που ζουν στην εργασία τους είναι κοινά και ότι η πηγή των προβλημάτων είναι η υπερ-πλούσια τάξη των παρασίτων. Τουαλέτες δημόσιου-ιδιωτικού, Τουρκοκυπρίους, τοπική και ξένη εκμετάλλευση του τμήματος των αφεντικών εργασίας μας και ενημέρωσαν ότι δεν ωφελεί κανέναν εκτός από την κυβέρνηση να κάνει τα καθήκοντά τους.

Είναι δυνατόν να αντιστρέψουμε τις συνθήκες μας μετακινώντας την κρίση από την πόρτα των εργαζομένων στο χείλος των εξαιρετικά πλούσιων. Δεν έχουμε μέλλον εκτός από την απαγόρευση πρόσληψης μη συνδικαλισμένων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ευρετηρίαση του κατώτατου μισθού στον χαμηλότερο δημόσιο μισθό και αναβίωση μηχανισμών κοινωνικής κατάστασης με την εφαρμογή Φόρος Πλούτου. Αυτό είναι δυνατό με την ενότητα, οργάνωση και δραστηριότητα των εργατικών τάξεων.

Φόρος πλούτου τώρα!

Μονοπάτι Ανεξαρτησίας

Εργατικό Κόμμα

(ένα)

Cansu N. Nazlı

Σύμβουλος Κόμματος

.Source