Ο ειδικός απεσταλμένος Lute αναμένεται να επιστρέψει στο νησί τον επόμενο μήνα

Τζέιν Χολ Λούτε

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Κύπρο Jane Holl Lute αναμένεται στο νησί για τα μέσα Μαρτίου πριν από ένα άτυπο συνέδριο που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Γενεύη για τα τέλη Απριλίου.

Ο Λούτετ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ στο πλαίσιο των προετοιμασιών για το συνέδριο.

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (CNA) ανέφερε μια πηγή που ανέφερε ότι περαιτέρω λεπτομέρειες δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες εκτός από το Lute που αναμένεται να φτάσει τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου.

Αναφέρθηκε επίσης ότι τη Δευτέρα πρόκειται να συναντηθεί άλλη συνεδρίαση της πρόσφατα διορισμένης νομικής-συνταγματικής ομάδας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσος δήλωσε την Παρασκευή ότι: «Τα μέλη της ομάδας έχουν μελετήσει διάφορα θέματα… [which include] τη συζήτηση συγκεκριμένων νομικών ζητημάτων σχετικά με το Κυπριακό αλλά και την άτυπη διάσκεψη. “

Ο Κούσος είπε επίσης ότι ο Αναστασιάδης συναντήθηκε με τη διαπραγματευτική ομάδα και άλλους εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν στη διαδικασία.

Source