Ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος εμβολιάστηκε κατά του κοροναϊού … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις έλαβε την πρώτη από τις δύο δόσεις εμβολίου Moderna Covid-19 την Τρίτη, προτρέποντας όλους τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν.

“Θέλω να ενθαρρύνω όλους να εμβολιαστούν. Είναι σχετικά οδυνηρό. Είναι πολύ γρήγορο. «Είναι ασφαλές», είπε στις κάμερες μετά την ένεση στο Αφροαμερικανικό Ιατρικό Κέντρο. Το ποσοστό αφροαμερικάνων που έχουν μολυνθεί με το νέο κοροναϊό είναι δυσανάλογα υψηλό σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό των ΗΠΑ.

«Δεν το ένιωσα καν», είπε ο Χάρις, ο οποίος φορούσε μια πράσινη προστατευτική μάσκα κατά τον εμβολιασμό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν τη μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού στην ιστορία τους στα μέσα Δεκεμβρίου.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Biden και ο αντιπρόεδρος Mike Pence εμβολιάστηκαν δημοσίως για να ενθαρρύνουν τους πολίτες να εμπιστεύονται τα δύο διαθέσιμα εμβόλια, Moderna και Pfizer / BioNTech.

“Εμπιστεύομαι τους επιστήμονες. Οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει και εγκρίνει αυτό το εμβόλιο. Επομένως, παροτρύνω όλους. Όταν είναι η σειρά σας, εμβολιάστε. “Το θέμα είναι να σώσουμε τη ζωή σου – των μελών της οικογένειάς σου”, κατέληξε ο Harris. ,

Οι κάτοικοι της Μόσχας, οι οικοδόμοι και οι μαθητές ηλικίας άνω των 18 ετών θα μπορούν επίσης να λάβουν το εμβόλιο κοροναϊού, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιανίν σε δημοσίευση στο blog.

50.000 άνθρωποι που αισθάνονται καλά έχουν ήδη εμβολιαστεί στη Μόσχα, δήλωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, προσθέτοντας ότι 70.000 άτομα έχουν εγγραφεί στο εμβόλιο.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν κέντρα διπλού εμβολιασμού στη Μόσχα, και σε περίπτωση αύξησης του αριθμού των πολιτών που επιθυμούν να λάβουν το εμβόλιο, θα ανοίξουν άλλα κέντρα εμβολιασμού. Ο δήμαρχος της Μόσχας κάλεσε τους Μοσχοβίτες να αναβάλουν τον εμβολιασμό, να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των διακοπών και εξέφρασαν την ελπίδα ότι τις επόμενες εβδομάδες όλοι οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν. Γιατροί, δάσκαλοι, πολιτισμός, εμπόριο, μεταφορές, ενέργεια, μέσα μαζικής ενημέρωσης, βιομηχανία, καθώς και άτομα άνω των 60 εμβολιάζονται.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τον νέο αυστριακό κοροναϊό (πληθυσμός 8,9 εκατομμύρια) έφτασε τους 6.059 την Τρίτη, από 5.931 χθες, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας Ρούντολφ Άνσρομπ σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη. “Καθαρή σταθεροποίηση” μετά την “κορυφή” στις αρχές Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες οι νέες μολύνσεις ήταν 1868, οι περιπτώσεις επτά ημερών – ο αριθμός των νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες, είναι τώρα “πολύ σταθερές” – μεταξύ 148-155 “, οι επτά ημέρες των περιπτώσεων μειώνονται τις επόμενες εβδομάδες Από 100 rate το ποσοστό αναπαραγωγής μειώνεται σε 0,8 ή τουλάχιστον παραμένει κάτω από 0,9.

Ο Υπουργός Υγείας στοχεύει να έχει λιγότερα από 200 κρεβάτια Covid-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οπότε, κατά τη γνώμη του, θα είναι δυνατή η επίλυση της κατάστασης, ενώ σήμερα η πληρότητα είναι 411 κρεβάτια.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας υπέγραψε συμφωνία με τη Ρωσία για την προμήθεια εμβολίου Sputnik-V. Αυτό ανακοινώθηκε από τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της χώρας Delsi Rodr rueue.

“Η Βενεζουέλα υπέγραψε ένα νέο συμβόλαιο για την αγορά του εμβολίου Sputnik-V, βρισκόμαστε στην πρώτη φάση, κατά τη διάρκεια της οποίας 10 εκατομμύρια άνθρωποι θα εμβολιαστούν, είμαστε ήδη προετοιμασμένοι για αυτήν τη φάση”, δήλωσε ο Rodesges στην TeleSur, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμοι. ξεκινήστε τον εμβολιασμό το συντομότερο δυνατό.

Στις 12 Δεκεμβρίου, ο Nicolas Maduro Guerra, γιος του προέδρου της Βενεζουέλας Nicolas Maduro, ήταν ένας από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V σε κλινικές δοκιμές. Ο Ρώσος πρέσβης στη Βενεζουέλα Σεργκέι Μελίκ-Μπαγδασάροφ ήταν παρών στο εμβολιασμό του γιου του Προέδρου.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι η Caracas είχε αγοράσει 2.000 εμβόλια από τη Ρωσία για να συμμετάσχει στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου. Η Delsi Rodr-guez πρότεινε επίσης την παραγωγή ρωσικών εμβολίων στη Βενεζουέλα.

Ο αριθμός των νεκρών από τον κορανοϊό στην Ιταλία αυξήθηκε την Τρίτη. Ο αριθμός των περιπτώσεων είναι 659 και ο αριθμός των διαγνωσμένων περιπτώσεων είναι 11.212. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 128.740 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων το 8,7% ήταν θετικό.

445 άτομα έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα, καταγράφηκαν 8585 περιπτώσεις. Ταυτόχρονα, 8.361 άτομα έχουν εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού στη χώρα μέχρι στιγμής.

Η ιταλική κυβέρνηση ανησυχεί για την προφανή καθυστέρηση στην έγκριση και την εμπορία του εμβολίου Astrazeneca, σύμφωνα με το οποίο η Ιταλία υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία για την αγορά 40 εκατομμυρίων δόσεων, περισσότερο από ό, τι είχε παραγγείλει προηγουμένως από την Pfizer.

Τέλος, σύμφωνα με τον Μάρο Πάλμας, επικεφαλής του κρατικού φορέα για την προστασία των δικαιωμάτων των κρατουμένων, όλοι οι κρατούμενοι θα πρέπει να εμβολιαστούν μαζί με μέλη της αστυνομίας στις φυλακές την άνοιξη, μόλις ο κοροναϊός εξαπλωθεί επικίνδυνα σε πολλές φυλακές σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Πολιτείας της Βαυαρίας Hubert Evanger εξέφρασε την ελπίδα ότι τα περιοριστικά μέτρα για τη θεραπεία της επιδημίας του κορανοϊού θα μειωθούν σύντομα, χάρη σε μια νέα ταχεία διαγνωστική δοκιμή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το τεστ, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία βιοτεχνολογίας GNA Biosolutions με έδρα το Μόναχο, είναι μια ευκαιρία για να χαλαρώσετε γρήγορα τους αυστηρούς περιορισμούς που θα ωφελήσουν τις επιχειρήσεις.

“Αυτό το διαγνωστικό τεστ βασίζεται στην τεχνολογία PCR (Polymerase Chain Reaction). “Η χρήση αυτής της τεχνολογίας (η οποία είναι πλέον απαραίτητο ερευνητικό και διαγνωστικό εργαλείο για την ανίχνευση παθογόνων, με ιδιαίτερη έμφαση σε ιούς και βακτήρια), ανοίγει την πόρτα για καλύτερη ανταπόκριση στην κατάσταση του κοροναϊού”, είπε στο Μόναχο.

“Το καλύτερο γρήγορο διαγνωστικό τεστ κοροναϊού στον κόσμο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε αεροδρόμια για να κρατήσει τους ταξιδιώτες μακριά από καραντίνα, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στο άνοιγμα ξενοδοχείων για θέρετρα”, είπε. GNA Rapid Diagnostic Test “Έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε δοκιμές στο αεροδρόμιο του Μονάχου”, δήλωσε ο Evanger, ο οποίος έχει επανειλημμένα ζητήσει μέτρα χαλάρωσης, αναφέροντας επιχειρηματικά ενδιαφέροντα.

Η πολιτεία της Βαυαρίας, η οποία συμμετέχει στο GNA μέσω της εταιρείας χαρτοφυλακίου BayernKapital, χρηματοδότησε την εταιρεία με οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Αντ ‘αυτού, η Βαυαρία έχει το δικαίωμα να προ-αγοράσει τους πρώτους διαγνωστικούς ελέγχους ները προτιμησιακούς όρους όταν αγοράζει άλλους.

Source