Ο εκφοβισμός από ομοτίμους συζητήθηκε στο CIU

CIU Σχολή Εκπαιδευτικής Εκπαιδευτής Δρ. Ηλικίες που δόθηκαν από τον Gur “Σεμινάριο σκέψης πολυδιάστατων προοπτικών και συστάσεων Peer Bullying in Context” σε απευθείας σύνδεση σεμινάριο με τίτλο σύμβουλο σχεδόν 400 συνεισφορές από την Τουρκία και έδειξε σύμβουλο καθοδήγησης.

Λέγοντας ότι ο εκφοβισμός από ομοτίμους είναι συχνά οι συμπεριφορές που περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενη σωματική, λεκτική ή σχεσιακή επιθετικότητα στην οποία το παιδί εκτίθεται από άτομα από την ηλικιακή ομάδα του, είπε ο Γκρουρ, «Υπάρχει μια ανισορροπία δύναμης εδώ, δηλαδή, το παιδί που είναι ο εκφοβισμός είναι σε ισχυρότερη θέση. Η συνέχεια είναι διαθέσιμη. Υπάρχει πρόθεση να βλάψετε το άλλο άτομο. Επιπλέον, το άλλο άτομο έχει μια κατάσταση απειλής με περισσότερη επιθετικότητα », είπε.

Ανάδοχος Δρ. Ο Gür επεσήμανε ότι οι συζητήσεις ή οι μάχες των συνομηλίκων στο ίδιο επίπεδο ή μια κατάσταση που συνέβη μόνο μία φορά δεν μπορεί να οριστεί ως εκφοβισμός από ομοτίμους και δήλωσε ότι αυτό πρέπει να είναι συνεχές.

GÜR: “ΠΑΙΔΙΑ VICTIM ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟ”

Υπενθυμίζοντας ότι τόσο τα θύματα παιδιών όσο και τα παιδιά εκφοβισμού κινδυνεύουν, ο Gür δήλωσε ότι εάν αυτή η κατάσταση διαρκέσει πολύ, το παιδί δεν θα είναι σε θέση να το αντιμετωπίσει, θα γίνει μοναχικό και μπορεί να υπάρχει κίνδυνος να αντιμετωπίσει καταστάσεις όπως η κατάθλιψη, ουσία-εθισμός στο αλκοόλ και απόπειρα αυτοκτονίας.

Ανάδοχος Δρ. Ο Gür, δήλωσε ότι καταστάσεις όπως η κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών, η επιθετικότητα και η εμπλοκή σε εγκλήματα μπορεί να εμφανιστούν σε παιδιά φοβισμένης συμπεριφοράς, και είπε: «Είτε φοβερά ή θύματα, είναι και τα δύο παιδιά μας και το κοινό σημείο και των δύο είναι ότι έχουν προβλήματα έκφρασης τους εαυτούς τους.”

Υπογραμμίζοντας ότι τα παιδιά θύματα κατηγορούν τον εαυτό τους σε αυτήν την κατάσταση, ο Gür είπε ότι αντί να ζητήσουν βοήθεια, άρχισαν να πιστεύουν ότι αυτό ήταν δικό τους λάθος.

Η Çağla Gür υπενθύμισε ότι η προστασία των παιδιών από τον εκφοβισμό ξεκινά με την καλή επικοινωνία μαζί της και τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης για την υποστήριξη κοινωνικών δεξιοτήτων, προκειμένου να υποστηρίξει τόσο τα παιδιά που φορούν εκφοβισμό όσο και τα θύματα. Εκτός από αυτά, ο Gür πραγματοποίησε υποδειγματικές μελέτες αναφέροντας ότι υπάρχουν μερικές τεχνικές που μπορούν να υποστηρίξουν τη χαλάρωση και το άγχος του παιδιού.

Εφιστώντας την σημασία της σκέψης με μια πολυδιάστατη προοπτική για την εξεύρεση λύσεων για τον εκφοβισμό από ομοτίμους, ο Gür είπε: «Αξιολογώντας τις διαστάσεις του να γνωρίσετε τον εαυτό σας, να γνωρίσετε το άλλο άτομο, ομαδικές δραστηριότητες εργασίας με ομαδική επικοινωνία, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση για τις ανάγκες της κοινωνίας, την αυτοπραγμάτωση και τη συμβολή σε αυτές τις διαστάσεις «Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις υποστηρίζοντας τα παιδιά με δραστηριότητες».

.Source