Ο ελληνικός τύπος, η Τουρκία και η ΤΔΒΚ, η επιβεβαίωση της «λύσης δύο κρατών» της ΕΕ

Ο ελληνικός τύπος, το Κυπριακό και τον Φεβρουάριο οι ανεπίσημοι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν συνεχίστηκαν σήμερα το αίτημά τους για την επίσημη διάσκεψη πέντε και η ΕΕ, η Τουρκία και η ΤΔΒΚ, ισχυρίστηκαν ότι μεταφέρουν το μήνυμα που εγκρίνει τη λύση των δύο κρατών.

Οι εφημερίδες ισχυρίστηκαν επίσης ότι ο ΟΗΕ έστειλε επίσης το μήνυμα στην ελληνοκυπριακή πλευρά ότι η ανεπίσημη διάσκεψη κουιντέτ ήταν «η τελευταία ευκαιρία» για λύση στο Κυπριακό.

Η εφημερίδα Καθημερινή: “Εμπόδιο της ΕΕ στην Τουρκία για το Σχέδιο Λύσης Δύο Κρατών”, ο τίτλος των ειδήσεων που δόθηκε από κάτω από τις μανσέτες και από τις εσωτερικές σελίδες, η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών προσέγγισης που παρατηρήθηκαν μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, η Κύπρος χειρίζεται το πρόβλημα και η Τουρκία από την ΕΕ, παραμέτρους του ΟΗΕ Έγραψε ότι ήλπιζε να τον πείσει να δράσει εντός του πλαισίου.

Ενώ η εφημερίδα ισχυρίστηκε σε διάφορες δηλώσεις εκπροσώπων της Επιτροπής της ΕΕ προς την εφημερίδα ότι η μόνη λύση στο κυπριακό πρόβλημα θα μπορούσε να είναι μια δικοινοτική ομοσπονδία με δύο κοινωνίες που βασίζονται στην πολιτική ισότητα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης στη συνέντευξη στο τρέχον τεύχος της εφημερίδας. “Η Τουρκία και η ΤΔΒΚ των Βρυξελλών, η μορφή μιας άλλης λύσης στο Κυπριακό, ιδίως δύο κρατών που μεταδίδουν το μήνυμα που λέγεται”, έδωσε στον τόπο αξίωση.

Οι συνεχιζόμενες διμερείς επαφές μεταξύ της ΕΕ και των τουρκικών αρχών και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Καβούσογλου υπογράμμισαν ότι θα επισκεφθεί την εφημερίδα των Βρυξελλών, οι προσπάθειες επίλυσης της διαφοράς μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας υποδηλώνουν την ένταξη του Κυπριακού.

Η εφημερίδα Φιλελεύθερος, από την άλλη πλευρά, δήλωσε ότι ο ΟΗΕ έχει καθορίσει τα βήματα που πρέπει να ληφθούν στο Κυπριακό και ένα ημερολόγιο μέχρι τον Ιούνιο, με τους τίτλους και τις εσωτερικές του σελίδες με τίτλους “Πιέζοντας” Τσουνάμι “Έρχεται -” Πολιτική Ισότητα “είναι το κλειδί,” Τελευταία ευκαιρία “Απειλητικά μηνύματα στη Λευκωσία”. ισχυρίστηκε ότι σχεδίασε.

Η εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι ο ΟΗΕ έδωσε επίσης ένα μήνυμα στην ελληνοκυπριακή πλευρά, ότι σε περίπτωση αποτυχίας των προσπαθειών, αυτό θα σήμαινε την τελευταία προσπάθεια για τον σημερινό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, και αυτό το μήνυμα, αν και δεν ήταν η πρώτη φορά, περιείχε απειλή.

Σημειώθηκε ότι η Βρετανία, η οποία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις δραστηριότητες άσκησης πίεσης σχετικά με το Κυπριακό, πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει συμβιβαστικό σημείο μεταξύ των προσεγγίσεων της «χαλαρής ομοσπονδίας και δύο κρατών». Ανεξάρτητα από το όνομά της, η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι αυτό που γίνεται κατανοητό από τις δραστηριότητες πίεσης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ότι το μοντέλο που υιοθετεί η πλειοψηφία είναι “ένα μοντέλο που θα αγγίξει τη συνομοσπονδία από μια χαλαρή ομοσπονδία”, και στο πρώτο στάδιο, το στοιχείο που πρέπει να διασφαλιστεί είναι η “παρουσία της χώρας στην ΕΕ”.

Οι εφημερίδες, η Τουρκία, έγραψαν ότι η διαπραγμάτευση επίλυσης του προβλήματος της Κύπρου Crans Montana θα συνεχιστεί από εκεί όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα που μεταδίδει το μήνυμα ότι δεν αγνοεί την ΕΕ αλλά και ως η μόνη προϋπόθεση για αυτό το σόου να αποδεχθεί την πολιτική ισότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Τουρκία σε αυτό το θέμα, ενώ αποκτά σαφήνεια ότι ούτε πολιτική ισότητα, συμφιλίωση εκδήλωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων εκ των προτέρων σχετικά με το τι το καθεστώς των Τουρκοκυπρίων απαιτούν τη διάταξη.

Η εφημερίδα Πολίτης, από την άλλη πλευρά, δήλωσε στους τίτλους της και στις εσωτερικές σελίδες με τίτλους «Πηγαίνουμε στην Πέμπτη Διάσκεψη με το Πλαίσιο Guterres – Η Πέμπτη Διάσκεψη στο Πλαίσιο των Γκουτέρες», υποστηρίζοντας ότι η Jane Holl Lute, ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, έχει επιτύχει το καθήκον να πραγματοποιήσει ένα πενταμελές συνέδριο και να πραγματοποιήσει τη διάσκεψη στο πλαίσιο του Guterres. έκανε.

Η εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι ο Λουτέ έδωσε ένα μήνυμα στην τουρκοκυπριακή πλευρά ότι κατά τη διάρκεια των επαφών του στο νησί, “δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πενταμερή διάσκεψη με μαξιμαλιστικές διατριβές” και ότι “δεν υπάρχει χώρος για ασυνέπειες” στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Αν και η ελληνοκυπριακή πλευρά είχε σοβαρές αντιρρήσεις στο αίτημα των Τουρκοκυπρίων για πολιτική ισότητα και αποτελεσματική συμμετοχή, η εφημερίδα δήλωσε ότι «η αποκέντρωση των εξουσιών της κεντρικής κυβέρνησης μπορεί να καταλήξει σε συμβιβασμό εάν επιτρέπει τη δημιουργία ενός μικρού αλλά λειτουργικού κεντρικού κράτους», καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτή η προσέγγιση δεν είναι εκτός των παραμέτρων του ΟΗΕ. Έγραψε ότι είχε φτάσει.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά απέρριψε την ομοσπονδία, τη λύση δύο κρατών λουτεΐνη, αλλά που ξεκίνησε την πρόταση “αυτή η διατριβή, τα πέντε συνέδρια δεν μπορούν ποτέ να συλλεχθούν” αφού διαπίστωσαν προειδοποίηση ότι διαβουλεύτηκε με την Τουρκία ισχυριζόμενη την εφημερίδα, η Κύπρος σε αυτή τη διαβούλευση, τότε η τουρκική πλευρά, “Ντενκτάς παλιά Επιστρέφοντας στη διατριβή σας, ο κύριος στόχος σας είναι: Έγραψε ότι μετέφερε το μήνυμα στο Λούτετ ότι είναι μια λύση που βασίζεται στην κυρίαρχη ισότητα των δύο στατιστικών.

Σύμφωνα με τα νέα, αυτή η διατριβή της τουρκοκυπριακής πλευράς θεωρήθηκε από τον ΟΗΕ στο πλαίσιο της λύσης του Guterres.

.Source