Ο εμβολιασμός άνω των 18 ετών ξεκίνησε στην Ινδία από την 1η Μαΐου

Στην Ινδία, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι πολίτες όλων των χωρών άνω των 18 ετών θα είναι επιλέξιμοι να λάβουν το εμβόλιο Kovid-19 από την 1η Μαΐου. Αναφέρθηκε ότι ο πληθυσμός προτεραιότητας, οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη, οι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής και οι πολίτες άνω των 45 ετών θα λάβουν υπηρεσία «δωρεάν εμβολιασμού».

Νέος τύπος στην Ινδία ΚορωνοϊόςΜια νέα εποχή μπαίνει ενάντια.

Στη δήλωση της κυβέρνησης, ανακοινώνοντας την εφαρμογή της «Στρατηγικής Φάσης 3 του ελευθερωμένου και επιταχυνόμενου εμβολιασμού Kovid-19 από την 1η Μαΐου», Κορωνοϊός Αναφέρθηκε ότι η τιμολόγηση, η προμήθεια και η διαχείριση των εμβολίων θα γίνονταν με ευελιξία.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την προσθήκη κρατών και συνδικάτων απευθείας από τους παραγωγούς. Κορωνοϊός ανακοίνωσε ότι είναι εξουσιοδοτημένη να παρέχει δόσεις εμβολίου.

Στη δήλωση, αναφέρθηκε ότι οι μελέτες εμβολιασμού θα συνεχιστούν όπως πριν και θα παρέχεται υπηρεσία «δωρεάν εμβολιασμού» στον πληθυσμό προτεραιότητας, στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας, στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής και στους πολίτες άνω των 45 ετών.

Η απόφαση για εμβολιασμό όλων άνω των 18 ετών έλαβε χώρα αφού ο πρωθυπουργός Narendra Modi πραγματοποίησε συναντήσεις με κορυφαίους γιατρούς και φαρμακευτικές εταιρείες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της επιδημίας Kovid-19.

“Η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για πάνω από ένα χρόνο για να διασφαλίσει ότι ο μέγιστος αριθμός Ινδιάνων μπορεί να πάρει το εμβόλιο το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

ΚορωνοϊόςΕνώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων υπερέβη τα 15 εκατομμύρια στην Ινδία, η οποία κατατάσσεται δεύτερη μετά τις ΗΠΑ στον κατάλογο των χωρών που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία, περισσότεροι από 178 χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει από την αρχή της πανδημίας.

.Source