Ο εμβολιασμός είναι ένα σημαντικό γεγονός για την καταπολέμηση της επιδημίας

Σαλόνι L & O:
26-12-2020 16:35:

Τελευταία ενημέρωση. 26-12-2020 16:35:

“Προχωράμε προς το τέλος αυτού του μεγάλου ταξιδιού”, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Υγεία

Οι βασικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία, εφαρμόζονται στην πράξη με την ταυτόχρονη έναρξη των εμβολίων COVID-19 σε 27 κράτη μέλη της ΕΕ, τόνισαν σήμερα. Ευρωπαϊκή Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου նախարար Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου Μιλώντας στην τελετή λήψης των πρώτων δόσεων εμβολίου Pfizer-BioNTech.

«Σήμερα είναι ο σταθμός στις προσπάθειες της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου να ξεπεράσει αυτήν την τεράστια κρίση υγείας. Η λήψη εμβολίων σήμερα σας γεμίζει αισιοδοξία και αποκαθιστά αυτήν την ηθική και ψυχολογική κατάσταση ερχόμαστε στο τέλος αυτού του υπέροχου δρόμου που ζούμε όλη αυτή την ώρα.

Η έναρξη των εμβολιασμών αύριο σηματοδοτεί την αρχή του τέλους όλων των προσπαθειών σε όλα τα κράτη μέλη ταυτόχρονα, αλλά όχι το τέλος. “Όπως γνωρίζετε, η ροή εμβολίων θα είναι μικρή τους επόμενους μήνες, αλλά αφού εγκριθούν τα άλλα εμβόλια, θα αυξηθεί σταδιακά”, δήλωσε ο κ. Ιωάννου.

Σημειώστε ότι: Στην Κύπρο, “οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αύριο από άτομα που ζουν σε γηροκομεία, καθώς και από επαγγελματίες υγείας և Αυτό θα ακολουθηθεί από άλλες κατηγορίες, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι έχουν παραγγελθεί επαρκείς ποσότητες για εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της Κύπρου, εάν το επιθυμούν. “Το εμβόλιο είναι σήμερα ο πιο αποτελεσματικός πόρος που πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατά της επιδημίας, οπότε για άλλη μια φορά καλούμε τους ανθρώπους να έρθουν και να εμβολιαστούν”, πρόσθεσε.

Επαίνεσε την πρωτοβουλία του Επιτρόπου Υγείας για τις προσπάθειές της να χορηγήσει από κοινού το εμβόλιο και ευχαρίστησε την κυβέρνηση բոլոր όλους τους Κύπριους տ κα Κυρακίδου για όλες τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε, συμπεριλαμβανομένης της έγκαιρης παράδοσης του εμβολίου COVID-19 σε όλα τα κράτη μέλη. “Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία, γίνονται πραγματικότητα για όλους τους πολίτες της ΕΕ”, δήλωσε ο Ιωάννου.

Με τη σειρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για σήμερα, διότι, όπως περιέγραψε, «έξι μήνες μετά την παρουσίαση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εμβόλια για το COVID-19, λαμβάνουμε τις πρώτες δόσεις σε όλες τις χώρες. Ταυτόχρονα, τα κράτη μέλη και των 27 κρατών. “Πρόκειται ουσιαστικά για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη · είναι ευρωπαϊκή ώρα.”

Συνεχίζοντας, η κυρία Κυρακίδου δήλωσε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, “έως ότου εμβολιάσουμε την πλειοψηφία του πληθυσμού, έτσι ώστε σταδιακά να επιστρέψουμε προσεκτικά στην καθημερινή μας ζωή. Υπάρχει φως στον ορίζοντα, υπάρχει ελπίδα, εύχομαι σε όλους καλές διακοπές και καλή χρονιά. “

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μικέλης, Επικεφαλής της Κύπρου-Μάλτας Pfizer Σήμερα σηματοδοτεί μια σημαντική ημέρα καθώς τα εμβόλια Pfizer-BioNTech χορηγούνται ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της ΕΕ. ένα καταφύγιο στον αγώνα κατά της επιδημίας»

Σημείωσε ότι με την έλευση των εμβολίων δημιουργούνται συνθήκες για “σταδιακή επιστροφή στο φυσιολογικό” Αυτός πρόσθεσε: “Είναι σημαντικό, γιατί για εμάς, τουλάχιστον στην Pfizer, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη μας στους ανθρώπους, τη δύναμη της επιστήμης και της τεχνολογίας, και όσον αφορά τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, νομίζω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, η διακρατική συνεργασία είναι” EU-Pfizer “. «Μεγάλες βιοφαρμακευτικές εταιρείες όπως αυτό στέλνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα για την καταπολέμηση της επιδημίας, για να μας ομαλοποιήσει».

,Source