Ο εμβολιασμός είναι επείγων!

Οι περιπτώσεις κορώνας αυξάνονται ραγδαία. Αν και συνεχίζουμε τη ζωή μας κανονικά, όταν εξετάζουμε τα δεδομένα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, βλέπουμε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Μόνο εδώ θα υπάρχει προειδοποίηση για το Υπουργείο Υγείας. Υπάρχει πρόβλημα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται κάθε βράδυ. Για παράδειγμα, ας δούμε τα αποτελέσματα της χθεσινής νύχτας. Ο αριθμός των υποθέσεων είναι 34, ο αριθμός των τοπικών υποθέσεων είναι 18, ο αριθμός των θετικών υποθέσεων επαφής στην καραντίνα είναι 15, ο αριθμός των περιπτώσεων από το εξωτερικό είναι 1. Μήπως 34; Ναι το έκανε.

Δεν καταλαβαίνω αν υπάρχει απάτη εδώ. Ονομάζεται ο αριθμός των περιπτώσεων επαφής που έγιναν θετικοί στην καραντίνα. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των τοπικών υποθέσεων είναι 33 και όχι 18.

Μπορούμε να σκεφτούμε έτσι;

Λέει υπόθεση επαφής. Ποια είναι η περίπτωση επαφής ούτως ή άλλως; Δεν είναι επίσης τοπικές περιπτώσεις; Επειδή λέει επαφή.

Παρακαλώ Υπουργός Υγείας Αλί Πίλι Αφήστε τον να κάνει μια πιο κατανοητή εξήγηση σχετικά με αυτό από τώρα και στο εξής. Ή, όταν λέμε θετικές περιπτώσεις επαφής, πόσο καιρό είναι η περίπτωση από το εξωτερικό μεταξύ τους, πόσες περιπτώσεις είναι θετικές από τοπική μόλυνση;

Ως αποτέλεσμα, η κοινωνία έχει πλέον αποδεχθεί και αυτή την μετάδοση ιών και συνεχίζει τη ζωή της προσεκτικά / απρόσεκτα.

Το Υπουργείο πρέπει να ονομάσει σωστά τα αποτελέσματα. Η αντίληψη πρέπει να είναι σωστή.

Όταν εξετάζουμε την ευθεία λογική, καταλαβαίνουμε ότι ο τοπικός αριθμός περιπτώσεων δεν είναι 18, πιθανώς 33. Γιατί όταν λέτε “τοπικό” σημαίνει την υπόθεση που ζει στην ΤΔΒΚ. Λοιπόν, πού σώζεται η θήκη επαφής;

Και πάλι, οι αριθμοί αυξάνονται εκθετικά ως αποτέλεσμα.

Το ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Σε γενικές γραμμές, παρόλο που το εμβόλιο αντιμετωπίζεται με ύποπτα μάτια στη χώρα μας, καταλαβαίνουμε ότι αυτό το εμβόλιο πρέπει να έρθει στη χώρα μας το συντομότερο δυνατό και όλοι πρέπει να εμβολιαστούν. Το χειρότερο, ο ιός μεταλλάσσεται. Ακόμα και αν ο ιός μεταλλαχθεί, δεν είναι γνωστό εάν το κανονικό εμβόλιο θα παρέχει προστασία έναντι αυτού του ιού.

Ωστόσο, δεν είναι γνωστό τι είδους παρενέργειες θα έχουν τα τρέχοντα εμβόλια.

Αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο του κακού.

ΚΑΙ YAPTIRILMALI MI;

Σας παραθέτω με ένα απόσπασμα από την εξήγηση του Ειδικού Λοιμώξεων και Μικροβιολογίας ProfDr ReşitMıstık στην έρευνά μου σχετικά με αυτό το ζήτημα που όλοι έχουν στο μυαλό τους. Μπορεί να είναι δυνατή η μετάδοση μιας ασθένειας με ήπια συμπτώματα ή χωρίς συμπτώματα και ορισμένες ασθένειες μπορεί να προκαλέσουν υψηλό ποσοστό θανάτου σε όλους σε ομάδες κινδύνου (λύσσα 100 τοις εκατό, SARS 10 τοις εκατό, MERS 40 τοις εκατό, Covid-19 με ρυθμό 2-5 τοις εκατό). Προκαλούν υψηλά ποσοστά επακόλουθων βλαβών (δυσλειτουργία ή ελάττωμα ιστού που υποχωρεί μετά από μια ασθένεια) (πολιομυελίτιδα, εγκεφαλική παράλυση στην ιλαρά κ.λπ.). Ο εμβολιασμός γίνεται στην εργασία για την πρόληψη τόσο της ασθένειας, του θανάτου όσο και της ανάρρωσης.

Για να μεταβείτε στα νέα του Sözcü >>>>>

ΠΩΣ ΑΣΦΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Μοιράζομαι μαζί σας τις ειδήσεις σχετικά με το πόσο ασφαλή είναι τα εμβόλια που ετοίμασε ο BBC Health and Science Reporter James Gallagher, χωρίς να δοθεί πολύς χρόνος.

«Καθηγητής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής, Λονδίνο. «Αν με« ασφαλή »εννοείτε απολύτως καμία παρενέργεια, δεν μπορούμε να πούμε ασφαλή για οποιοδήποτε εμβόλιο ή φάρμακο», λέει ο Stephen Evans

“Όταν λέω ασφαλές, εννοώ την ισορροπία των ανεπιθύμητων παρενεργειών έναντι του οφέλους του φαρμάκου και σε αυτό το εμβόλιο η ισορροπία είναι μακράν το όφελος του φαρμάκου.”

Πολύ υψηλό επίπεδο ασφάλειας στα εμβόλια

Ορισμένα φάρμακα έχουν καταστροφικές παρενέργειες αλλά είναι αμελητέα σε σύγκριση με τον κίνδυνο μη χρήσης του φαρμάκου και επομένως χορηγούνται σε ασθενείς.

Για παράδειγμα, τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα έχουν πολλές παρενέργειες όπως κόπωση, τριχόπτωση, αναιμία, στειρότητα, μνήμη και προβλήματα ύπνου.

Υπάρχει όμως πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος θανάτου από καρκίνο χωρίς να παίρνετε το φάρμακο.

Ορισμένα φάρμακα, από την άλλη πλευρά, δεν έχουν παρενέργειες στους περισσότερους ανθρώπους, ενώ ένας μικρός αριθμός ατόμων μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες.

Για παράδειγμα, τα αναλγητικά της ιβουπροφαίνης χρησιμοποιούνται ευρέως, αλλά οι σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν αιμορραγία στο στομάχι, δύσπνοια, βλάβη στα νεφρά και πιθανότητα διάτρησης στο στομάχι.

Οι κίνδυνοι υπάρχουν και πάλι, αλλά τα οφέλη από τη χρήση του φαρμάκου είναι συντριπτικά επειδή είναι σπάνια.

Μιλώντας στο BBC, ο καθηγητής “Δεν μπορούμε να πούμε ότι οποιοδήποτε φάρμακο είναι απολύτως ασφαλές, αλλά λέμε ότι είναι ασφαλές σύμφωνα με το πλαίσιο της χρήσης”, λέει ο Evans.

Τα εμβόλια έχουν διαφορά σε σύγκριση με τα ναρκωτικά: Το φάρμακο χορηγείται σε ασθενείς και το άτομο που είναι ήδη άρρωστο μπορεί να διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο, αλλά ο κίνδυνος πρέπει να είναι εξαιρετικά μικρός επειδή το εμβόλιο χορηγείται σε υγιείς ανθρώπους.

10 χιλιάδες σελίδες απόφασης.

Οι αποφάσεις των εποπτικών οργανισμών βασίζονται σε πολύ περισσότερες πληροφορίες από αυτές που δημοσιοποιούνται. Μόνο μερικά από αυτά ανακοινώνονται μέσω δελτίων τύπου.

Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση δεδομένων. Εάν υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με το εμβόλιο, οι εποπτικές αρχές τις βλέπουν.

Οι εταιρείες υποχρεούνται να υποβάλλουν όλα τα δεδομένα από δοκιμές σε εργαστήρια, πειράματα σε ζώα, πειράματα ασφάλειας πρώτης φάσης, πειράματα δεύτερης φάσης και εκτενή πειράματα τρίτης φάσης.

Καθηγητής Ο Evans λέει ότι όλα αυτά περιλαμβάνουν τουλάχιστον 10.000 σελίδες πληροφοριών.

Το εμβόλιο Pfizer / BioNTech μειώνει το Covid-19 κατά 95 τοις εκατό, αλλά έχει συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες όπως πόνο στον τόπο όπου χορηγήθηκε το εμβόλιο, πονοκέφαλο, ρίγη και μυϊκό πόνο. Τουλάχιστον ένα στα 10 άτομα που έχουν εμβολιαστεί μπορεί να τα αισθανθεί.

Όλα αυτά σχετίζονται με τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και μπορεί να αντιμετωπιστεί με παρακεταμόλη.

Σπάνια προβλήματα

Είναι πάντα πιθανό τα εμβόλια να έχουν αόρατες παρενέργειες.

Το εμβόλιο Pfizer / BioNTech δοκιμάστηκε σε 20 χιλιάδες άτομα, το Moderna σε 15 χιλιάδες άτομα και το εμβόλιο Oxford / AstraZeneca σε 10 χιλιάδες άτομα.

Αυτά είναι αρκετά για να δείτε τις παρενέργειες.

Ωστόσο, μια πολύ σπάνια ανεπιθύμητη ενέργεια που εμφανίζεται σε ένα στα 50.000 άτομα μπορεί να μην έχει παρατηρηθεί σε αυτά τα πειράματα.

Από το King’s College University στο Λονδίνο, ο Dr. “Μπορεί να μην βλέπετε αυτές τις εξαιρετικά σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες εάν δεν έχετε πειραματιστεί με εκατομμύρια ανθρώπους κατά τη χορήγηση άδειας για το εμβόλιο”, λέει η Penny Ward.

Ωστόσο, αυτό ισχύει όχι μόνο για το εμβόλιο Covid-19, αλλά και για όλα τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα.

Για παράδειγμα, είναι πιθανό κάθε χρόνο τα εμβόλια γρίπης, έστω και ένα εκατομμύριο, να προκαλέσουν ασθένεια του νευρικού συστήματος που ονομάζεται σύνδρομο Guillain Barres. Από την άλλη πλευρά, τα άτομα με γρίπη είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν αυτό το σύνδρομο.

Δρ. “Όταν μπαίνετε σε ένα αυτοκίνητο και πηγαίνετε κάπου, κανείς δεν σκέφτεται την πιθανότητα ατυχήματος και αποφασίζει ανάλογα. Ενώ ένα εμβόλιο είναι πολύ λιγότερο πιθανό να έχει δυσμενείς επιπτώσεις από ό, τι σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα”, λέει ο Ward.

Μην πιστεύετε ψεύτικες ειδήσεις

Είναι δυνατόν να δούμε ψεύτικες ειδήσεις και θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τα εμβόλια στα κοινωνικά μέσα.

Μερικοί άνθρωποι αποδίδουν τα τυχαία προβλήματα υγείας στο εμβόλιο.

Δεν είναι δύσκολο να προβλεφθεί ότι κάποια τρομακτικά νέα θα κοινοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι αρρωσταίνουν συνεχώς. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα άτομο έχει καρδιακή προσβολή και ένα άτομο έχει εγκεφαλικό επεισόδιο κάθε πέντε δευτερόλεπτα.

600 χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο.

Είναι πολύ πιθανό ένα άτομο να πεθάνει από άσχετο πρόβλημα υγείας λίγο μετά τον εμβολιασμό, το οποίο δεν πρέπει να επαναλάβει το παράδειγμα των παιδιών που μένουν χωρίς προστασία, καθώς ορισμένα παιδικά εμβόλια σχετίζονται με αυτισμό και η συχνότητα του επακόλουθου εμβολιασμού τους είναι χαμηλή. Συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την εφαρμογή του. “

Για να φτάσετε στα νέα του BBC Turkish >>>>>

********************

ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δώστε κάθε μέρα την ευκαιρία να είναι η καλύτερη μέρα της ζωής σας.

Μαρκ Τουαίην

.Source