Ο εμβολιασμός εναντίον του Covid-19 στην Κύπρο ξεκινά στη Λεμεσό (φωτογραφίες)

Οι κάτοικοι της Panayia Care Home στη Λεμεσό είναι οι πρώτοι που έχουν λάβει το εμβόλιο Pfizer-BioNTech στην Κύπρο, αναφέρει το CNA.

Αργότερα στις 11 π.μ. θα ακολουθήσουν περισσότεροι εμβολιασμοί στο Σπίτι Φροντίδας Αγίου Γεωργίου ακολουθούμενο από το κέντρο αποκατάστασης Λάκη Ντροουσώτη γύρω στο μεσημέρι.

Η πρώτη παρτίδα των εμβολιασμών έφτασε στην Κύπρο περίπου το μεσημέρι την ημέρα των Χριστουγέννων την παρουσία του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου και της Επιτρόπου Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδη που χαρακτήρισαν την εκδήλωση «συναισθηματική στιγμή».

Τα εμβόλια εκτείνονται στην Κύπρο παρουσία υπουργού Υγείας, επιτρόπου υγείας της ΕΕ (φωτογραφίες, βίντεο)

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης θα είναι από τους πρώτους που θα πάρουν το τρύπημα. Έχει προγραμματιστεί να εμβολιαστεί στη ζωντανή τηλεόραση τη Δευτέρα το πρωί για να μετριάσει τις ανησυχίες του κοινού για την ασφάλεια του εμβολίου.

Ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου δήλωσε χθες ότι τα εμβόλια θα φτάσουν σε μικρές ποσότητες τους προσεχείς μήνες, αλλά σταδιακά θα αυξηθούν καθώς άλλα εμβόλια θα λάβουν έγκριση.

Οι αρχές δήλωσαν ότι το τρύπημα αναμένεται να είναι διαθέσιμο για τον γενικό πληθυσμό γύρω από την άνοιξη, αλλά το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη κυκλοφορήσει την Παρασκευή οδηγίες για το κοινό μαζί με μια φωτογραφία της κάρτας εμβολιασμού.

Source