Ο εμβολιασμός κάθε 28 ημέρες θα παρέχει υψηλότερο αντίσωμα

πανό8

Μόλις μεταφερθεί στην Τουρκία μεταφέρθηκε στη Γενική Διεύθυνση Υγείας Υγείας του εμβολίου κορανοϊού και 3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Drug Store, ο Οργανισμός Φαρμακευτικών και Ιατρικών Συσκευών της Τουρκίας (TİTCK) σε εργαστηριακές μελέτες που θα εφαρμοστούν εάν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας Coronavirus Assoc. Δρ. Ο Afşin Emre Kayıpmaz, ο Kayıpmaz, σε δήλωση προς τον δημοσιογράφο της AA, τόνισε ότι τα εμβόλια πρέπει να γίνουν σε 2 δόσεις προκειμένου να επιτευχθεί ισχυρή απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι του κοροναϊού.

Αναφέροντας ότι το ανενεργό εμβόλιο με το όνομα CoronaVac που παρήχθη από την Sinovac χορηγήθηκε σε 2 δόσεις τόσο στις 14 όσο και στις 28 ημέρες στις μελέτες Φάσης-1 και Φάσης-2, ο Kayıpmaz είπε, «Σε περιπτώσεις όπου ο ρυθμός πανδημίας αυξάνεται, μπορεί να προτιμάται η εφαρμογή δύο δόσεων κάθε 14 ημέρες για ταχύτερο εμβολιασμό. Συνήχθη το συμπέρασμα ότι ήταν αρκετό για το σχηματισμό αντισωμάτων. ” είπε.

πανό134

Επισημαίνοντας ότι επιτεύχθηκαν καλύτερα αποτελέσματα στην εφαρμογή που πραγματοποιήθηκε με διάστημα 28 ημερών, προσδιορίστηκε ότι το επίπεδο αντισωμάτων που ελήφθησαν στην εφαρμογή όπου ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε με διάστημα 28 ημερών ήταν υψηλότερο. Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής, σε μια περίοδο που το ποσοστό επιδημίας έχει αρχίσει να μειώνεται στη χώρα μας, είναι υψηλότερο. Αποφασίστηκε να χορηγηθεί το εμβόλιο την 0-28η ημέρα, όταν βρέθηκε ότι λαμβάνεται το αντίσωμα. μοιράστηκε τις γνώσεις του.

“ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑΣ, Η ΑΣΥΝΙΑ ΘΑ ΑΠΕΥΘΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΙΠΕΔΟ”

Τονίζοντας τη σημασία των πολιτών να συνεχίσουν να συμμορφώνονται με τα μέτρα μετά την εφαρμογή τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης δόσης του εμβολίου, ο Kayıpmaz έκανε τις ακόλουθες αξιολογήσεις:

“Μετά από δύο εβδομάδες χορήγησης της δεύτερης δόσης, η απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος θα φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες της μάσκας, της κοινωνικής απόστασης, του αυστηρού καθαρισμού και της αποφυγής πλήθους έως ότου το ποσοστό ανοσοποίησης στην κοινωνία φτάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο.

Ο εμβολιασμός είναι το πιο ισχυρό εργαλείο που πρέπει να ξεπεράσουμε την ασθένεια στην πιο ήπια μορφή της και να διασφαλίσουμε την ασυλία της κοινότητας όταν συναντούμε τον ιό. Πρέπει να συνεργαστούμε για να υποστηρίξουμε την εκστρατεία εμβολιασμού προκειμένου να φτάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο ανοσίας στην κοινωνία και έτσι να ξεκινήσουμε τη διαδικασία επιστροφής στο φυσιολογικό. “

.Source