Ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 ξεκινά αύριο στη Γερμανία

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Jens Spahn δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο ότι τα πρώτα εμβόλια θα δοθούν αύριο.

Σημειώνοντας ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αγοράζει και αναλαμβάνει τη διανομή εμβολίων, αλλά οι πολιτείες οργανώνουν τον εμβολιασμό, είπε ο Σπαν, “Τα κέντρα εμβολίων και οι ομάδες εμβολιασμού είναι έτοιμες. χρησιμοποίησε την έκφραση.

Ο Spahn είπε ότι τα φορτηγά βρίσκονται στο δρόμο για την αποστολή εμβολίων σε όλη την Ευρώπη και τη Γερμανία αυτή τη στιγμή, και μοιράστηκαν τις πληροφορίες ότι η δεύτερη αποστολή θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες αργότερα.

“Αυτό το εμβόλιο είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της επιδημίας.”

“Αυτό το εμβόλιο είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της επιδημίας.” Ο Spahn είπε, πρώτα απ ‘όλα, ότι εκείνοι που ζουν σε ηλικιωμένους γηροκομεία και εκείνοι άνω των 80 ετών θα εμβολιαστούν.

Ο Spahn ζήτησε από τους νεότερους και τους πιο υγιείς να είναι υπομονετικοί και να συνεχίσουν να συμμορφώνονται με τα μέτρα COVID-19.

Εκφράζοντας την υπερηφάνεια του για το ότι το εμβόλιο αναπτύχθηκε στη Γερμανία, ο Spahn είπε, “Το γεγονός ότι οι επιστήμονες Özlem Türeci και Uğur Şahin μπορούν να πουν μια επιτυχημένη ιστορία μετανάστευσης μπορεί να μας κάνει περήφανοι ως έθνος.” βρήκε την αξιολόγηση.

Ο Spahn επεσήμανε ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει αύριο με τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και σημείωσε ότι η Γερμανία θέλει να δράσει μαζί με τις χώρες της ΕΕ σε αυτήν την κρίση, όχι μόνο.

Ο Spahn είπε ότι μέχρι το τέλος του έτους 1,3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που παράγονται από την BioNTech και την Pfizer θα μεταφερθούν στη Γερμανία μέχρι το τέλος του έτους και περισσότερες από 10 εκατομμύρια δόσεις το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Δηλώνει ότι σκοπεύουν να λάβουν 5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

Δωρεάν και προαιρετικά

Ο Spahn υπενθύμισε ότι θέλουν να δώσουν σε όλους στη χώρα την ευκαιρία να εμβολιαστούν στα μέσα του 2021 και ότι το εμβόλιο θα είναι δωρεάν και προαιρετικό.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Spahn σημείωσε ότι ξεκίνησαν επίσης μια εκστρατεία για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα εμβόλια.

Source