Ο εμβολιασμός κατά του Kovid-19 ξεκίνησε στη Σουηδία

πανό99

Το πρώτο εμβόλιο κατά του Kovid-19 στη Σουηδία δόθηκε σε ένα 91χρονο άτομο που ζούσε σε γηροκομείο.

Στη Σουηδία, όπου έφτασε χθες η πρώτη παρτίδα 4.000 δόσεων της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Pfizer / BioNTech εμβόλιο, πρώτα απ ‘όλα, εκείνοι που έμεναν σε ηλικιωμένους γηροκομεία εμβολιάστηκαν.

Στη Σουηδία, το πρώτο εμβόλιο δόθηκε στον Gun-Britt Johnsson, 91 ετών, ο οποίος ζει σε ένα γηροκομείο στο Mjölby.

Κοπάδι στην Χριστουγεννιάτικη πώληση

Στη Σουηδία, η οποία εφάρμοσε τη στρατηγική «ασυλία κοπαδιών», λαμβάνοντας ελαφριά μέτρα για την καταπολέμηση του νέου τύπου κοραναϊού (Kovid-19), εκείνοι που ήθελαν να επωφεληθούν από την έκπτωση μετά τα Χριστούγεννα συγκεντρώθηκαν σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα. Παρατηρήθηκε ότι οι περισσότεροι από αυτούς που αγνόησαν την προειδοποίηση των αρχών δεν φορούσαν μάσκα.

πανό134

Η Σουηδία έφτασε στο υψηλότερο ποσοστό θανάτων τα τελευταία 100 χρόνια

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε από την επίσημη στατιστική υπηρεσία SCB, η Σουηδία είχε το υψηλότερο ποσοστό θανάτου μετά την ισπανική γρίπη τον Νοέμβριο του 1918.

Η στρατηγική “Ασυλία κοπαδιών” απέτυχε

Στην έκθεση που δημοσίευσε η Επιτροπή Κορώνα, η οποία εξέτασε τη στρατηγική Kovid-19 της σουηδικής κυβέρνησης, αναφέρθηκε ότι η στρατηγική «ασυλία κοπαδιών» ήταν ανεπιτυχής στη χώρα όπου ελήφθησαν ελαφριά μέτρα για την καταπολέμηση του Kovid-19.

Στην έκθεση, η οποία επεσήμανε ότι ειδικά οι ηλικιωμένοι δεν μπορούσαν να προστατευτούν κατά τη διάρκεια της επιδημίας, “Οι περισσότεροι υπάλληλοι σε γηροκομεία έμειναν μόνοι τους για να καταπολεμήσουν την κρίση του ιού. Έχουν ληφθεί καθυστερημένα μέτρα σε γηροκομεία, οι ηλικιωμένοι δεν μπορούσαν να προστατευτούν.” χρησιμοποιήθηκαν δηλώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν στη χώρα με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων λόγω του Kovid-19 αυξήθηκε σε 8.279. Ο αριθμός των περιπτώσεων στη χώρα αυξήθηκε επίσης σε 396 χιλιάδες 48.

Source