Ο εμβολιασμός μετά την αποκάλυψη ξεκινά τη δεκαετία του 1980 με ραντεβού εμβολιασμού

Οι εμβολιασμοί για άτομα άνω των 80 ετών ξεκινούν σε κέντρα εμβολιασμού μετά το Epiphany. Σύμφωνα με τον συντονιστή του προσωπικού του Υπουργού Υγείας

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Με βάση τις πληροφορίες που ελήφθησαν την Κυριακή μετά την αποκάλυψη του εμβολίου Pfizer / BioNTech κατά του SARS-CoV-2, με βάση τις πληροφορίες που ελήφθησαν, σχεδιάζεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός ατόμων άνω των 80 ετών στα κέντρα εμβολιασμού. Συντονιστής Πρακτορείου Ειδήσεων Κύπρου στο Υπουργείο Υγείας Αναστασία Ανθούσης.

Είπε ότι το σχέδιο απαιτεί την πρώτη κατηγορία εμβολίου να διατίθεται στους κατοίκους του γηροκομείου, στο προσωπικό τους και στο προσωπικό πρώτης γραμμής στο νοσοκομείο που έχουν έλθει σε επαφή με ασθενείς με COVID-19, είπε, προσθέτοντας ότι η επόμενη φάση εμβολιασμού στα κέντρα εμβολιασμού τον Ιανουάριο για τους ηλικιωμένους.

Διευκρίνισε ότι οι εμβολιασμοί στα κέντρα θα δοθούν μετά το ραντεβού, που στοχεύει στη σωστή χορήγηση του εμβολίου, δηλαδή μετά τις πρώτες 21 ημέρες, η επαναλαμβανόμενη δόση θα δοθεί για φαρμακολογικό έλεγχο.

Για την επίτευξη του παραπάνω διαχειριστικού στόχου, έχει αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα με το Υπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, πρόσθεσε, προσθέτοντας ότι οι προετοιμασίες για την έναρξη εμβολιασμών στα κέντρα εμβολιασμού θα διαρκέσουν όσο αποφασίζεται μετά τον Luys.

Ο ιατρικός φάκελος όλων

Απαντώντας στην ερώτηση για την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων εμβολιασμένων ατόμων στη βάση δεδομένων և προσωπικά – ιατρικά δεδομένα, η κα Anthous διευκρίνισε ότι η δημόσια υγεία θα παρακολουθείται, αλλά ταυτόχρονα θα ενημερωθούν τα ιατρικά αρχεία κάθε εμβολιασμένου πολίτη. που η OAY διεξάγει στο πλαίσιο του GESS για να ενημερώσει τον προσωπικό του γιατρό.

Διευκρίνισε ότι η ενημέρωση του ιατρικού φακέλου θα γίνει με τον ίδιο τρόπο όπως τα εμβόλια γρίπης και όλα τα άλλα εμβόλια.

Ερωτηθείς εάν υπήρχαν αρκετές δόσεις για να κάνει το πρόγραμμα εμβολίων να λειτουργεί ομαλά, είπε ότι ο αριθμός των εμβολίων που περιλαμβάνονται στις συμβάσεις του Υπουργείου Υγείας υπερέβη την επαρκή κάλυψη ολόκληρου του πληθυσμού.

Οι δόσεις εμβολίων θα γίνονται κάθε εβδομάδα

Πρόσθεσε ότι βάσει του ενδεικτικού προγράμματος παράδοσης, οι δόσεις εμβολίου θα είναι διαθέσιμες εβδομαδιαίως.

Σημείωσε ότι σε αυτό το στάδιο έχουμε μόνο το εμβόλιο με άδεια χρήσης Pfizer / BioNTech, το εμβόλιο Moderna αναμένεται να εγκριθεί τον Ιανουάριο και η Κύπρος συμμετέχει επίσης.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Υγείας συμμετέχει σε τέσσερις άλλες διαδικασίες, μία από τις οποίες είναι η AstraZeneca και η άλλη της Janssen Pharmaceutica NV / Johnson & Johnson, και ανυπομονούμε να σημειώσουμε πότε θα ολοκληρωθεί η αδειοδότηση.

Σημείωσε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει συμπεριλάβει στον κατάλογό του όλα τα πιθανά εμβόλια, η προσφορά τους εξαρτάται από την αδειοδότηση και τη διαθεσιμότητά τους.

Πηγή: KYPE

Source