Ο εμβολιασμός με κοροϊούς ξεκίνησε στο Βέλγιο

Νέος τύπος στο Βέλγιο ΚορωνοϊόςΟι πρώτοι εμβολιασμοί ξεκίνησαν μετά την έγκριση του εμβολίου που αναπτύχθηκε κατά του.

Αναπτύχθηκε από την BioNTec-Pfizer, το εμβόλιο χορηγήθηκε για πρώτη φορά στον 96χρονο Jos Hermans, ο οποίος έμενε σε ένα γηροκομείο στην πόλη Puurs, όπου επίσης παρήχθη το εμβόλιο.

«Αισθάνομαι 30 χρόνια νεότερος», είπε ο Ερμάνς μετά τον εμβολιασμό. αστειεύτηκε.

Οι Ερμάδες, οι οποίοι ήθελαν να εμβολιαστούν όλοι, είπε, “Εάν όλοι εμβολιαστούν, θα είμαστε ελεύθεροι ξανά. Έτσι, τα παιδιά και τα εγγόνια μας μπορούν να επισκεφθούν.” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Ο Ερμάς, ο παλαιότερος από το γηροκομείο, θα λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου 3 εβδομάδες αργότερα.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η βελγική κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην εκστρατεία εμβολιασμού των ηλικιωμένων και των εργαζομένων σε γηροκομεία.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, αυτοί ηλικίας άνω των 65 ετών, εκείνοι μεταξύ 45 και 65 ετών με χρόνιες ασθένειες και εκείνοι που εργάζονται σε κρίσιμες θέσεις εργασίας θα εμβολιαστούν.

Στόχος του είναι να εμβολιαστεί το 70% των ανθρώπων που ζουν στη χώρα με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων έως το τέλος του 2021.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΓΙΑ 2 ΧΙΛΙΑ 170

Βέλγιο, Κορωνοϊός Ήταν μια από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την επιδημία στην Ευρώπη. Την άνοιξη, όταν παρατηρήθηκε το πρώτο κύμα της επιδημίας, πολλοί ηλικιωμένοι που έμειναν σε γηροκομεία πέθαναν.

Το δεύτερο κύμα έπληξε τη χώρα το φθινόπωρο. Στα τέλη Οκτωβρίου, η κυβέρνηση έλαβε μέτρα όπως νυχτερινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας, κλείσιμο μπαρ, εστιατορίων και καφέ και την υποχρέωση εργασίας από το σπίτι, λόγω του ημερήσιου μέσου αριθμού των περιπτώσεων που υπερβαίνουν τις 15 χιλιάδες. Στη συνέχεια, ο αριθμός των περιπτώσεων άρχισε να μειώνεται.

Προς το παρόν νέο καθημερινά Κορωνοϊός ο αριθμός των περιπτώσεων είναι περίπου 2.000 170. Μέχρι σήμερα, περίπου 639 χιλιάδες άνθρωποι έχουν μολυνθεί με τον ιό στο Βέλγιο, 19 χιλιάδες 200 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

.Source