Ο εμβολιασμός με κοροϊούς ξεκινά επίσης στην Ελλάδα Δημοσιογράφος Κύπρος

Οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κοροναϊού ξεκινούν σήμερα στην Ελλάδα.

Οι πρώτες 9.700 δόσεις του εμβολίου Pfizer / BioNTech έφτασαν στη χώρα την Παραμονή των Χριστουγέννων, και το πρόγραμμα “Ελευθερία” εφαρμόζεται σήμερα, όταν μια νοσοκόμα έλαβε την πρώτη της θεραπεία στην Ελλάδα.

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε πέντε νοσοκομεία της Αττικής: Ο Ευαγγελισμός, η Σωτηρία, το Αττικό, το Θριάσιο και το Ασκληπιείο, στη Βούλα.

Σήμερα, ο Πρόεδρος, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, ο Γραμματέας της 25ης Ημέρας, ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, ο επικεφαλής του Γενικού Νοσοκομείου, Άγιος Βλάσιος, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Ελλάδας, κ. Jerome.

Σύμφωνα με το σημερινό πρώτο πρόγραμμα εμβολιασμού, η νοσοκόμα της Ευαγγελιστικής Νοσοκομειακής Νοσηλευτικής Ευστατία Καμπιζιούλι θα εμβολιαστεί στις 13:00 Στις 00, Michalis ovan Ovanidis – 13. Στις 30, φιλοξένησα στο Τμήμα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Gospel Hospital στις 2 μ.μ. Στις 00 Η Κατερίνα Σακελαρόπουλος στο Ευαγγελικό Νοσοκομείο στις 2 μ.μ. Στις 30, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αττικό Νοσοκομείο στις 2 μ.μ. Στις 45, Σωτήρης ιωδρά, Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, στο Νοσοκομείο Αττικής, 15:00, 30η Ημέρα Γραμματέα, 25, Γιάννης Βαρουφάκης, στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμού, στις 4 μ.μ. Η Μαρία Θεοδωρίδου, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολίων, στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμού στις 4:00 μ.μ., η ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμού στις 4:30 μ.μ. και το Νοσοκομείο Αγίου Μητρόπολης Ευαγγελισμός στις 5:00 μ.μ.

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Ίπρας θα εμβολιαστεί στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός στις 11 π.μ. 45, Υπουργός Υγείας Βασίλης Κιικιάς στις 12:15, General Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέος στις 12:15. Στις 45.

Πηγή: KYPE

Source