Ο εμβολιασμός ξεκίνησε σε ομάδες κινδύνου στην Κίνα

Δύο νέοι τύποι εμβολίων κοροϊού που έχουν εγκριθεί για επείγουσα χρήση στην Κίνα έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται στον άνθρωπο.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua, η πρώτη δόση εμβολίων χορηγήθηκε σε 73 χιλιάδες 537 άτομα σε 220 κέντρα εμβολιασμού στην πρωτεύουσα Πεκίνο το Σαββατοκύριακο.

Αναφέρθηκε ότι ο εμβολιασμός περιελάμβανε άτομα ηλικίας 18 έως 59 ετών σε επαγγελματικές ομάδες με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, όπως εισαγόμενοι επιθεωρητές τροφίμων και προσωπικό του τομέα των φορτίων και των μεταφορών.

Χρησιμοποιήθηκαν εμβόλια Sinovac και Sinopharm

Στον εμβολιασμό, χρησιμοποιήθηκαν ανενεργά εμβόλια που αναπτύχθηκαν από δημόσιες φαρμακευτικές εταιρείες Sinovac και Sinopharm. Και τα δύο εμβόλια περιέχουν την αποδυναμωμένη και αδρανοποιημένη έκδοση του ιού στον τύπο τους.

Η Εθνική Διοίκηση Ιατρικών Συσκευών έδωσε το εμβόλιο «απελευθέρωση υπό όρους» στις 31 Δεκεμβρίου 2019, για το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την Sinopharm με το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου.

Η κυβέρνηση του Πεκίνου ενέκρινε την επείγουσα χρήση των δύο υποψηφίων εμβολίων της Sinopharm τον Σεπτέμβριο.

Σε δήλωση που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, η εταιρεία ανέφερε ότι χορηγήθηκαν υποψήφιοι εμβολίων σε 1 εκατομμύριο άτομα εντός του πεδίου έκτακτης ανάγκης και ότι δεν παρουσιάστηκαν συμπτώματα “εκτός από ήπια συμπτώματα που παρατηρήθηκαν σε μερικούς ανθρώπους”.

Το εμβόλιο Sinovac έχει επίσης εφαρμοστεί σε ομάδες κινδύνου εντός του πεδίου έκτακτης ανάγκης από τον Ιούλιο.

Όταν συναντήθηκαν περιπτώσεις COVID-19 σε τελωνειακούς υπαλλήλους στο Διεθνές Αεροδρόμιο Capital στο Πεκίνο, κηρύχθηκε “έκτακτη ανάγκη” στις 27 Δεκεμβρίου 2019, οι είσοδοι και οι έξοδοι στην περιοχή Şunyi κοντά στο αεροδρόμιο και η δοκιμή COVID-19 εφαρμόστηκε σε 800 χιλιάδες άτομα που ζούσαν στην περιοχή.

Source