Ο εμβολιασμός ξεκίνησε σε χώρες της ΕΕ – Δωρεάν τίτλος

ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρχισαν να κατασκευάζονται εμβόλια Kovid-19 που αναπτύχθηκαν από την Pfizer και την BioNTech.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), όπου χάθηκαν 336 χιλιάδες ζωές λόγω της επιδημίας μετά την Αγγλία, ξεκίνησαν επίσημα τα εμβόλια κοροναϊού. “Αυτή είναι η αρχή του τέλους”, δήλωσε μια νοσοκόμα, η οποία ήταν από τις πρώτες που εμβολιάστηκαν στην Ιταλία.

Στη Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, οι πρώτοι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο αμέσως μετά τον τοκετό. Τα εμβόλια, τα οποία άρχισαν να αποστέλλονται σε 27 χώρες μέλη της ΕΕ την Παρασκευή, πλήττονται πρώτα από την ομάδα κινδύνου και τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας.

ΠΡΩΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΘΙΘ, 101 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙΑ

Ο Edith Kwoizalla, 101 ετών, που ζει σε ένα κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στην πόλη Halberstadt κοντά στην πόλη Magdeburg, έγινε το πρώτο άτομο στη Γερμανία που έλαβε το εμβόλιο covid-19.

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΥΝΑ»

Στην Ουγγαρία, οι υπάλληλοι ενός νοσοκομείου στην πρωτεύουσα της Βουδαπέστης εμβολιάστηκαν, ενώ στη Σλοβακία, ο 60χρονος ειδικός επιδημίας Βλαντιμίρ Κρμέρι ήταν ο πρώτος που έλαβε το εμβόλιο.

Στα νότια της Κύπρου (Κυπριακή Δημοκρατία), τα εμβόλια covid-19 που παρείχε η Ευρωπαϊκή Ένωση και ελήφθησαν το Σάββατο, η πρώτη παρτίδα, ξεκίνησαν χθες.

Στην Ιταλία, μία από τις χώρες που έχασαν περίπου 71 χιλιάδες θύματα στην επιδημία, τα πρώτα εμβόλια έγιναν 10 μήνες μετά την πρώτη περίπτωση.

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΥ ΕΜΒΟΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟ»

Στην Αυστρία, τα πρώτα εμβόλια Kovid-19 δόθηκαν σε 5 προκαθορισμένα άτομα στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης. 10 χιλιάδες δόσεις εμβολίων Pfizer-BioNTech, τα οποία έφτασαν στη χώρα την προηγούμενη ημέρα, θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα.

Η υπάλληλος γηροκομείων Monica Tapias, ένας από τους πρώτους εμβολιασμούς σε ένα γηροκομείο στη Γκουανταλαχάρα, κοντά στη Μαδρίτη της Ισπανίας, δήλωσε: «Είναι τιμή να είμαι ένας από αυτούς που έλαβαν το πρώτο εμβόλιο. «Θέλουμε η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων να εμβολιαστούν για να τερματίσουν αυτήν την επιδημία», είπε.

Αναφέρεται ότι η πρώτη παράδοση περιορίζεται σε 10 χιλιάδες δόσεις για κάθε χώρα. Οι τοπικές κυβερνήσεις, όχι οι Βρυξέλλες, θα αποφασίσουν ποιος θα δώσει προτεραιότητα στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση με πληθυσμό περίπου 450 εκατομμυρίων, τουλάχιστον 16 εκατομμύρια περιπτώσεις έχουν αναφερθεί από την αρχή της επιδημίας, 336 χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν. Είναι γνωστό ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ υψηλότερος λόγω της ανεπάρκειας των δοκιμών και της έλλειψης δεδομένων.

Αναφέρεται ότι η Γερμανία θα παράσχει περίπου 12 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου συνολικά έως τα τέλη Μαρτίου. Δεδομένου ότι το εμβόλιο πρέπει να παρασκευαστεί σε δύο δόσεις, αυτό το ποσό θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες 5,5 έως 6 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο υπουργός Υγείας Spahn είπε ότι προβλέπει ότι όλοι οι Γερμανοί πολίτες θα λάβουν εμβολιασμούς μέχρι το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με ειδικούς, το 60 έως 70 τοις εκατό του πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστεί για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία.

.Source