Ο εμβολιασμός ξεκινά αύριο στην Τουρκία … Το πρώτο εμβόλιο ήταν το Fahrettin Koca (βίντεο)

Κύρια σημεία από την ομιλία του Τούρκου Υπουργού Υγείας Κόκα:

Έχω πει ότι λάβαμε 3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που ήρθαν στη χώρα μας σε 2 τεμάχια στις 30 και 31 Δεκεμβρίου. Οι δοκιμές έχουν ολοκληρωθεί από σήμερα. Αυτές οι δοκιμές ασφαλείας πραγματοποιούνται συνήθως για κάθε εμβόλιο που έρχεται στη χώρα μας. Όπως γνωρίζετε, προηγουμένως ζητήσαμε τα αποτελέσματα του εμβολίου, η μελέτη φάσης-3 του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας, προκειμένου να μπορέσουμε να το αξιολογήσουμε για να εγκρίνουμε τη χρήση έκτακτης ανάγκης.

Σήμερα ανακοίνωσε εκείνο το απόγευμα στην υπηρεσία φαρμακευτικών και ιατρικών συσκευών της Τουρκίας για παροχή επείγουσας χρήσης της έγκρισης εμβολίου.

Πρώτα απ ‘όλα, είχα δηλώσει προηγουμένως ότι θα έπαιρνα το πρώτο εμβόλιο μόνος μου. Θα είμαστε το πρώτο εμβόλιο με τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, τα οποία δεν είχαν την ασθένεια και τα οποία εθελοντικά εμβολιάστηκαν. Από αύριο, οι επαγγελματίες υγείας θα εμβολιαστούν.

Είναι ύψιστη προτεραιότητά μας το πρόγραμμα εμβολιασμού να γίνεται με διαφανή τρόπο. Λόγω της μήτρας δεδομένων για τα εμβόλια, δεν είναι δυνατή η χρήση του εμβολίου εκτός από το άτομο που έχει ανατεθεί στο όνομά του.

Άτομα που θα εμβολιαστούν σύμφωνα με το σχέδιο προμηθειών θα ειδοποιηθούν όταν είναι η σειρά τους και θα πάνε να κάνουν τους εμβολιασμούς τους μέσω ραντεβού. Η Επιστημονική Επιτροπή θεώρησε χρήσιμο τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων πολιτειών μας, οι οποίοι θα παρακινήσουν τους πολίτες μας σε μελέτες εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός των κρατικών πρεσβυτέρων θα χρησιμεύσει ως παράδειγμα.

Η Koca έλαβε το πρώτο εμβόλιο

Το πρώτο εμβόλιο CoronaVac δόθηκε στον Koca, ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο της Άγκυρας μετά τη συνέντευξη τύπου, μετά την έγκριση έκτακτης ανάγκης.

Σύζυγος, μετά την αίτηση εμβολιασμού, “υπογραμμίζω ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούν. Είναι απαραίτητο να εμβολιαστούμε για να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή”, είπε.

Μετά την Koca, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Καθ. Δρ. Η πρώτη δόση του εμβολίου Kovid-19 χορηγήθηκε στον Mehmet Ceyhan.

.Source