Ο εμβολιασμός στην Τουρκία στοχεύει σε όλους αυτούς που είναι άνω των 40 ετών στα τέλη Ιουνίου

Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Τουρκίας Υπουργείο Επιστημών Υγείας Καθ. Δρ. Ο Mustafa Necmi İlhan δήλωσε ότι στοχεύει να συμπληρώσει τα εμβόλια Kovid-19 όλων των πολιτών ηλικίας άνω των 40 ετών στα τέλη Ιουνίου και άνω των 20 ετών στο τέλος του καλοκαιριού.

Σε δήλωση προς τον ανταποκριτή της AA, ο İlhan δήλωσε ότι στο πλαίσιο του αγώνα κατά του Kovid-19, έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα περίπου 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε ολόκληρη τη χώρα.

Σημειώνοντας ότι 8 εκατομμύρια από τα 12 εκατομμύρια άτομα που εμβολιάστηκαν έχουν ολοκληρώσει το εμβόλιο δεύτερης δόσης τους, ο İlhan επεσήμανε ότι έχει επιτευχθεί ένα καλό σημείο στην περίοδο των 3 μηνών μετά την έναρξη του εμβολιασμού.

Αναφέροντας ότι ο αριθμός των εμβολίων θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες, ο İlhan θα είναι πιο πλεονεκτικός έναντι του Kovid-19, “Αναμένουμε ότι αυτά τα στοιχεία θα ξεπεράσουν την ηλικία των 40 στα τέλη Ιουνίου και σε όλους τους πολίτες μας άνω των 20 ετών στο τέλος του καλοκαιριού, καθώς συνεχίζεται η παροχή εμβολίων. ” είπε.

Το ένα τέταρτο των ατόμων άνω των 65 ετών διατρέχουν κίνδυνο

Δηλώνοντας ότι η αποτυχία ορισμένων από εκείνους που έρχονται δίπλα στη λήψη του εμβολίου δυσκολεύει την καταπολέμηση της επιδημίας Kovid-19, ο İlhan είπε, “Οι πολίτες μας άνω των 65 ετών μπορούν να υποβάλουν αίτηση αμέσως και να πάρουν τα εμβόλια τους, αν και ο χρόνος εμβολιασμού έχει Ωστόσο, παρατηρούμε ότι περίπου το ένα τέταρτο των πολιτών μας άνω των 65 ετών δεν εμβολιάζονται. Αυτό δημιουργεί κίνδυνο. Δυστυχώς, όταν κοιτάζουμε τους ανθρώπους που είναι ακόμα στο νοσοκομείο, που είναι σοβαρά άρρωστοι και που πέθαναν, Δυστυχώς, κυριαρχούν οι ηλικιωμένοι μας ηλικίας άνω των 65. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν το εμβόλιο. μίλησε.

banner69

Καθηγητής Δρ. Ο Mustafa Necmi İlhan, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προστασίας του εμβολίου από σοβαρές ασθένειες και θάνατο που προκλήθηκε από τον Kovid-19, “Από την 1η Ιανουαρίου, οι πολίτες μας άνω των 65 είχαν ποσοστό 17,7% σε όλες τις περιπτώσεις, στο σημείο που φτάσαμε στην αρχή αυτής της εβδομάδας, 8,2 τοις εκατό. Με άλλα λόγια, περισσότεροι από τους μισούς πολίτες μας άνω των 65 έχουν πέσει στην ασθένεια. ” μοιράστηκε τις γνώσεις του.

Τονίζοντας ότι η ασθένεια εκείνων άνω των 65 ετών θα μειωθεί ακόμη περισσότερο με τον εμβολιασμό ενός τετάρτου αυτών που δεν έχουν εμβόλια, είπε ο İlhan, “Δεν υπάρχει διατριβή από σήμερα, εάν οι πολίτες μας άνω των 65 ετών έχουν εμβολιασμοί το συντομότερο δυνατό, εφαρμόζοντας σε οικογενειακούς ιατρούς ή κάνοντας ραντεβού από κρατικά, πανεπιστήμια, ιδιωτικά νοσοκομεία θα διευκολύνουν την καταπολέμηση της επιδημίας. είπε.

Το ποσοστό των επαγγελματιών υγείας σε όλες τις περιπτώσεις μειώθηκε κατά 4 φορές

Σημειώνοντας ότι το ποσοστό των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης μειώθηκε επίσης σε όλες τις περιπτώσεις του Kovid-19 μετά τον εμβολιασμό τους, ο İlhan είπε, “Ενώ το μερίδιο των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ήταν 5,3% την 1η Ιανουαρίου, βλέπουμε ότι το ποσοστό αυτό ήταν 1,3% στο στάδιο στο οποίο ήρθαμε. Με άλλα λόγια, σε όλες τις περιπτώσεις. υπάρχει περισσότερο από 4 φορές μείωση του ποσοστού των εργαζομένων στον τομέα της υγείας. ” μοιράστηκε την αποφασιστικότητά του.

Τονίζοντας ότι η τετραπλάσια μείωση του μεριδίου των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης δείχνει σε όλες τις περιπτώσεις την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, ο İlhan έκανε τις ακόλουθες αξιολογήσεις:

“Νέος τεχνικός 20 χρόνια επαγγελματιών υγείας, οι νοσηλευτές μας φίλοι, 80χρονος βετεράνος μέντορας μας εκεί. Μιλάμε λοιπόν για ένα πολύ ευρύ κοινό. Όταν θεωρούμε ότι ο εμβολιασμός περισσότερων από 1 εκατομμυρίου εργαζομένων στον τομέα της υγείας στην ευρύτερη περιοχή” προοπτική αυτής της ομάδας, πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύει την Τουρκία. Σε αυτό το πλαίσιο, η τετραπλάσια μείωση με τον εμβολιασμό είναι προφανώς μια πολύ υποσχόμενη εξέλιξη. Λαμβάνοντας υπόψη το ηλικιακό εύρος των επαγγελματιών υγείας, αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στην ηλικία των 20 ετών , στην ηλικία των 40, στην ηλικία των 60 και στην ηλικία των 80 ετών, και προστατεύει τους ανθρώπους από σοβαρές ασθένειες. “

Υπενθυμίζοντας ότι οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν ό, τι θέλουν από τα εμβόλια Sinovac ή Biontech κάνοντας ραντεβού εμβολιασμού, ο İlhan ζήτησε από εκείνους που έρχονται να εμβολιάσουν τη σειρά τους χωρίς σπατάλη χρόνου.

Καθηγητής Δρ. Ο Mustafa Necmi İlhan πρόσθεσε ότι είναι η καλύτερη προσέγγιση για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού εάν τόσο όσοι έχουν το εμβόλιο και όσοι δεν ακολουθούν τους κανόνες μάσκας, απόστασης και καθαρισμού.

Source