Ο εμβολιασμός συνεχίζεται στα νότια της Κύπρου

Στη νότια Κύπρο, το πρόγραμμα εμβολιασμού Pfizer / BioNTech εφαρμόζεται σε επαγγελματίες υγείας που εργάζονται στο σπίτι ηλικιωμένων και θεραπεύουν ασθενείς με COVID-19.

Ανακοινώθηκε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίστηκε όπως είχε προγραμματιστεί. Η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας Μαργαρίτα Κυριάκου ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίζεται όπως είχε προγραμματιστεί την Κυριακή στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και στο Νοσοκομείο Μακάριος Λευκωσίας

Οι μελέτες εμβολιασμού συνεχίστηκαν σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και σε νοσοκομεία σε άλλες πόλεις. Ο Αρχιεπίσκοπος ΙΙ, που είναι μεταξύ των εμβολιασμένων ανθρώπων σήμερα. Ο Χρυσόστομος ευχαρίστησε την επιστημονική κοινότητα για τη βοήθειά τους κατά της επιδημίας, λέγοντας ότι το εμβόλιο προσφέρει προστασία στους ανθρώπους, αλλά ότι τα μέτρα του πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται.

Σύμφωνα με την Αναστασία Ανθούση του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου, άτομα άνω των 80 ετών θα εμβολιαστούν από τις 6 Ιανουαρίου.

Στο επίκεντρο του προγράμματος εμβολιασμού, οι πρώτοι εμβολιασμοί είναι: Θα υπάρχουν επαγγελματίες υγείας που εργάζονται στο σπίτι των ηλικιωμένων και θα παρέχουν θεραπεία σε ασθενείς με COVID-19.

Αναφέροντας ότι η δεύτερη κατηγορία θα είναι άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών και θα εμβολιαστούν σε κέντρα εμβολιασμού μετά το ραντεβού, η Ανθούση ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργηθεί ένα λογισμικό σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Γραμματεία Έρευνας, Καινοτομιών και Ψηφιακής Πολιτικής για το σκοπό αυτό.

Αναφέροντας ότι τα τρέχοντα εμβόλια προήλθαν από την εταιρεία Pfizer / BioNTech, η Ανθούση εξήγησε ότι μόλις εγκρίθηκαν τον Ιανουάριο, τα εμβόλια αναμένονταν επίσης από την εταιρεία Moderna και ότι το Υπουργείο Υγείας είχε διαπραγματευτεί με τέσσερις ακόμη εταιρείες για την προμήθεια εμβολίων.

.Source