Ο «εμμονικός» Μπέργκ, που οδηγεί την Ομόνοια

Η υπομονή είναι μια μεγάλη αρετή, αλλά λείπει στην Κύπρο, ειδικά στο ποδόσφαιρο.

Πράκτορες, διοικήσεις, άνθρωποι, τα μέσα ενημέρωσης κρίνουν καθημερινά σύμφωνα με κάθε αποτέλεσμα του προπονητή ή του παίκτη, σε πολλές περιπτώσεις διαγράφοντας ό, τι έχει επιτύχει.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει στην περίπτωσή του Χένινγκ Μπεργκ,

Μετά τον πρώτο γύρο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, πριν από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Europa League GSP, μετά από μια σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, αυτό που ο Νορβηγός δεν άκουσε.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σχόλια ήταν ότι τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ εναντίον του ΑΠΟΕΛ θα καταδίκαζαν το μέλλον του, σαν να είχε αλλάξει ο Μπέργκ, δεν είναι το άτομο που είχε την Ομόνοια στην πρώτη θέση την περασμένη σεζόν, εμφανίστηκε στα γκρουπ του Europa League. ,

Τώρα όλοι, χωρίς εξαίρεση, τον λατρεύουν, όλοι μιλούν για τα απίστευτα στατιστικά στοιχεία που έχει ως προπονητής της Ομόνοια.

Αρχικά, το APOEL κέρδισε μετά από 7 χρόνια ξηρής ξηρασίας, αλλά τώρα διπλασιάζεται σε νίκες μετά από 22 χρόνια.

Συνολικά, ξεκίνησε μια απίστευτη αντεπίθεση, οδηγώντας την Ομόνοια στην πρώτη θέση στην κανονική σεζόν.

Ας υποθέσουμε ότι για σχεδόν δύο χρόνια “δημιούργησε” μια ομάδα που βασίζεται στην άμυνα γρανίτη, ο “Σέρβος” Fabiano κυριαρχεί κάτω από τις ακτίνες.

Ταυτόχρονα, έχει έναν αριστερό πίσω που είναι ο νούμερο ένα παίκτης για περάσματα μεγάλων αποστάσεων, ενώ όποιος χρησιμοποιεί την ομάδα του μπορεί να πάρει ένα καλό πρόσωπο στο γήπεδο, εκτός από πολύ λίγες περιπτώσεις, κάτι που, σε κάθε περίπτωση, κάνει αίσθηση ότι έχετε και κακές μέρες.

Ταυτόχρονα, ενθάρρυνε καινούργια παιδιά όπως ο Cululis, ο Tionis, ο Loizou, δίνοντάς τους ευκαιρίες, ειδικά πέρυσι όταν χτίστηκε η ομάδα.

Και όλα αυτά από έναν «ιδεολογικό» προπονητή. Ένας προπονητής που «αγωνίζεται» με την αλλαγή.

Από τον προπονητή που “καθαρίστηκε” σχεδόν όλα τα ντέρμπι ըստ, στην πραγματικότητα, σχετικά εύκολα.

Γι ‘αυτό μερικές φορές είναι καλό να βλέπεις το δάσος, όχι το δέντρο, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου.

Ο Μπέργκ είναι επιτυχής όχι επειδή νίκησε τον ΑΠΟΕΛ σήμερα, αλλά επειδή ζούμε στην Κύπρο για δύο χρόνια, αναβίωσε την Ομόνοια, καθιστώντας την πρωταγωνιστή ξανά, δίνοντας στον κόσμο το δικαίωμα να ονειρεύεται ξανά τις ημέρες της δόξας.

Ηλίας Πονίρος

Source