Ο ενεργός γραμματέας εσωτερικής ασφάλειας επικρίνει την απάντηση του Τραμπ, αλλά λέει ότι θα παραμείνει στη δουλειά

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τσαντ Βόλφ προέτρεψε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους να καταδικάσουν τη βία στο Κάπιτολ Χιλ σε μια έντονα διατυπωμένη δήλωση την Πέμπτη, ενώ δεσμεύτηκε να παραμείνει στη θέση του έως ότου ο εκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναλάβει την εξουσία.

«Αυτό που προέκυψε χθες ήταν τραγικό και ενοχλητικό. Αν και έχω καταδικάσει με συνέπεια την πολιτική βία και στις δύο πλευρές του διαδρόμου, συγκεκριμένα τη βία που κατευθύνεται στην επιβολή του νόμου, βλέπουμε τώρα ορισμένους υποστηρικτές του Προέδρου να χρησιμοποιούν τη βία ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών σκοπών », δήλωσε ο Βόλφ. “Αυτό είναι απαράδεκτο.”

Συνέχισε, παρακαλώντας τον «Πρόεδρο και όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους να καταδικάσουν έντονα τη βία που σημειώθηκε χθες».

Λίγες μόνο ώρες μετά τη δήλωση, ο Λευκός Οίκος εξέδωσε μια ανακοίνωση που ανέφερε ότι ο διορισμός του Wolf είχε αποσυρθεί, πυροδοτώντας εικασίες ότι ο Πρόεδρος αντέδρασε εναντίον του Wolf για την απάντησή του στην ταραχή.

Αλλά ο Λευκός Οίκος και το DHS δήλωσαν ότι δεν είχαν σχέση.

«Η απόσυρση έγινε χθες και δεν είχε καμία σχέση με τα γεγονότα της Τετάρτης ή τα σχόλια του Αναπληρωτή Γραμματέα σήμερα το πρωί. Ο αναπληρωτής γραμματέας Wolf παραμένει ο αναπληρωτής γραμματέας και συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντα του γραφείου του », δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Judd Deere.

Ο Wolf, ο οποίος ταξιδεύει πίσω στις ΗΠΑ από μια ταλάντευση της Μέσης Ανατολής με επίκεντρο τις συμφωνίες ασφαλείας, δήλωσε ότι θα παραμείνει ως αναπληρωτής γραμματέας μέχρι το τέλος της διοίκησης «για να διασφαλίσει ότι η εστίαση του Υπουργείου θα παραμείνει στις σοβαρές απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα μας και μια τακτική μετάβαση στην ομάδα DHS του εκλεγμένου Προέδρου Biden. “

Ο Wolf ήταν αργά το βράδυ στο Κατάρ, παρακολουθώντας γεγονότα καθώς ξετυλίχτηκε χθες στο Capitol Hill, σύμφωνα με αξιωματούχο του DHS που είναι εξοικειωμένο με το ταξίδι του. Υπό το φως της πολιορκίας στο Καπιτώλιο, ο Wolf έκανε ρυθμίσεις για επιστροφή στις ΗΠΑ το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο αξιωματούχος, αφού επισκέφθηκε την Κύπρο, το Μπαχρέιν και το Κατάρ αυτήν την εβδομάδα.

Ο Wolf υπηρετεί ως επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας – το τρίτο μεγαλύτερο ομοσπονδιακό τμήμα – από το Νοέμβριο του 2019 μετά την παραίτηση του προκατόχου του, Kevin McAleenan. Ωστόσο, η εγκυρότητα του διορισμού του τέθηκε υπό έλεγχο, δημιουργώντας αμφιβολίες για τις ενέργειές του ως αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος.

Στα τέλη Αυγούστου, εβδομάδες μετά την αναταραχή στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, ο Τραμπ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διορίσει τον Λύκο να υπηρετήσει ως γραμματέας Εσωτερικής Ασφάλειας τον περασμένο Αύγουστο – ένα εκπληκτικό ελιγμό, δεδομένης της προτίμησης του Τραμπ να ενεργήσει ως αξιωματούχος του υπουργικού συμβουλίου επειδή, λέει, του “Περισσότερη ευελιξία.” Η DHS δεν είχε γραμματέα επιβεβαιωμένη από τη Γερουσία από τον Απρίλιο του 2019.

Ενώ η Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας άνοιξε το δρόμο για ψηφοφορία επιβεβαίωσης της Γερουσίας το περασμένο φθινόπωρο, δεν κατέληξε σε ψηφοφορία ορόφου, αφήνοντας τον Wolf να συνεχίσει να υπηρετεί υπό την ιδιότητα του. Ο Τραμπ είχε υποβάλει εκ νέου τον διορισμό αυτό το μήνα.

Η θητεία του έχει επανειλημμένα καταδικασθεί κατά των μεταναστευτικών ενεργειών της κυβέρνησης Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης, ιδίως, μιας πρόκλησης ενάντια σε νέους κανόνες που περιορίζουν το πρόγραμμα «Αναβαλλόμενη δράση για παιδικές αφίξεις».

Τον περασμένο Νοέμβριο, ένας ομοσπονδιακός δικαστής διαπίστωσε ότι ο Wolf δεν υπηρετούσε νόμιμα ως ενεργός γραμματέας Εσωτερικής Ασφάλειας όταν υπέγραψε κανόνες που περιορίζουν τις αιτήσεις και τις ανανεώσεις για το DACA, το οποίο προστατεύει τους μετανάστες χωρίς έγγραφα που ήρθαν στις ΗΠΑ ως παιδιά από την απέλαση και είπε ότι αυτοί οι κανόνες είναι πλέον άκυροι. Το πρόγραμμα – το οποίο ο Τραμπ δεσμεύθηκε να τερματίσει – αποκαταστάθηκε αργότερα.

Την Πέμπτη, ο δεύτερος διοικητής του υπουργείου Ken Cuccinelli – ο οποίος παρέμεινε στις ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα – δήλωσε ότι η βία που σημειώθηκε στο Capitol Hill δεν ήταν “αποδεκτή” και είπε ότι το μήνυμα εστάλη χθες όταν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έστειλαν εκατοντάδες αξιωματικούς να βοηθήσουν την Αστυνομία του Καπιτωλίου, κατόπιν αιτήματός τους.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε αυτό το επίπεδο υποστήριξης. Είμαστε πάλι, κατόπιν αιτήματος της Αστυνομίας του Καπιτώλιο, χτίζουμε περίφραξη γύρω από το Καπιτώλιο σήμερα, και αύριο περιμένω να γίνει αυτό. Θα έχουμε μια ασφαλή εγκαίνια και αυτός ο προγραμματισμός βρίσκεται σε εξέλιξη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Μυστική Υπηρεσία είναι υπεύθυνη για αυτό », είπε σε συνέντευξή του στο Fox News.

Ο Cuccinelli είπε ότι αναμένει ότι η βία της Τετάρτης θα είναι «ένα μοναδικό γεγονός» και «έχει μάθει», προσθέτοντας «δεν θα προτιμούσαμε να μάθουμε τον σκληρό τρόπο έτσι».

Source