Ο επαγγελματίας υγείας με εμβόλιο Covid-19 πέθανε μετά από 2 ημέρες στην Πορτογαλία

Η 41χρονη νοσοκόμα, η οποία είχε το εμβόλιο Covid-19 που αναπτύχθηκε από την Pfizer-BioNTech στην Πορτογαλία, πέθανε 2 ημέρες αργότερα.

Ενώ η επιδημία του ιού Corona συνέχισε να αυξάνει τον αντίκτυπό της στην Ευρώπη, στις 27 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Στις 30 Δεκεμβρίου 2020, στην Πορτογαλία, η Sonia Acevedo, η οποία ήταν 41 ετών και εργάστηκε στο Πορτογαλικό Ινστιτούτο Ογκολογίας του Παιδιατρικού Τμήματος (OPI), που είχε το εμβόλιο Covid-19 που αναπτύχθηκε από την Pfizer-BioNTech, πέθανε 2 ημέρες αργότερα.

Οι αρχές δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το εμβόλιο ήταν πίσω από τον ξαφνικό θάνατό του και ότι η υπόθεση διερευνήθηκε σε βάθος. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αναμένεται έκθεση αυτοψίας για την ακριβή αιτία θανάτου του Acevedo.

Στη δήλωση του OPI, αναφέρθηκε ότι ο Acevedo δεν εμφάνισε ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό και δεν είχε προηγούμενη νόσο ή αλλεργικό ιστορικό.

«Ήταν καλός, αλλά ο πατέρας του Acevedo, Abilio Acevedo, είπε στον πορτογαλικό τύπο. Δεν υπήρχε πρόβλημα υγείας. Πήρε το εμβόλιο Covid-19 αλλά δεν έδειξε συμπτώματα. Δεν ξέρω τι είναι. Θέλουμε απλώς τις απαντήσεις. «Θέλω να μάθω τι προκάλεσε το θάνατο της κόρης μου».

Στις ειδήσεις στα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρθηκε ότι ο Acevedo ήταν ένας από τους 538 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που εμβολιάστηκαν στο OPI.

Source