Ο επικεφαλής της ΠΟΥ προειδοποιεί. “Η νέα επιδημία κοραναϊού δεν θα είναι η τελευταία”

Νέες προειδοποιήσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Η επιδημία που προκαλείται από το νέο κοροναϊό δεν θα είναι η τελευταία, “οι προσπάθειες για τη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας είναι” καταδικασμένες σε αποτυχία “εάν η ανθρωπότητα δεν αντιμετωπίζει την κλιματική αλλαγή, φροντίστε την άγρια ​​ζωή, δήλωσε το ζωικό βασίλειο σήμερα. Επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Tandros Antanom Gebresesos καταδικάζει τις «επικίνδυνα κοντόφθαλμες» πολιτικές πολλών ηγετών, οι οποίοι πρέπει να ξοδέψουν απερίσκεπτα όταν ξεσπάσει μια επιδημία και ταυτόχρονα δεν κάνουν τίποτα για να προετοιμάσουν τις χώρες τους για την επόμενη.

Η προειδοποίηση περιέχεται σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα με την ευκαιρία της σημερινής Ημέρας Προετοιμασίας της Επιδημίας.

Για τον Γενικό Διευθυντή των Ηνωμένων Εθνών, μέρος του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, είναι καιρός να μάθουμε από τη νέα επιδημία κοροναϊού.

“Για πολύ καιρό, οι άνθρωποι ήταν σε κατάσταση πανικού και αδιαφορίας”, είπε. “Πετάμε χρήματα σε μια επιδημία, όταν τελειώνει το ξεχνάμε, δεν κάνουμε τίποτα για να αποτρέψουμε το επόμενο.”

Η πρώτη ετήσια έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Παρακολούθησης Ετοιμότητας (GPMB), που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2019, εξέτασε το βαθμό στον οποίο η ανθρωπότητα είναι διατεθειμένη να ξεπεράσει τις κρίσεις υγείας τους μήνες που οδήγησαν σε μια νέα τιμωρητική επιδημία. κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πλανήτης είναι εξαιρετικά απροετοίμαστος για δυνητικά καταστροφικές επιδημίες.

“Η ιστορία μας λέει ότι αυτή δεν θα είναι η τελευταία επιδημία, επειδή” οι επιδημίες είναι γεγονός της ζωής “, ανέφερε ο Gebreses σε δήλωση. “Η επιδημία έχει δείξει πόσο στενά σχετίζεται η υγεία των ανθρώπων, των ζώων και του πλανήτη”, πρόσθεσε.

Η κρίση που προκλήθηκε από τον νέο κοροναϊό δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν για τον πρώην Υπουργό Υγείας της Αιθιοπίας, καθώς υπήρξαν πολλές προειδοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όλες οι χώρες πρέπει να επενδύσουν στην πρόληψη, την ανίχνευση και τη λύση κάθε είδους επιδημίας ή έκτακτης ανάγκης. Αυτό απλά δεν σημαίνει την πρόσληψη ορισμένων επαγγελματιών υγείας, των οποίων η επαγγελματική κάρτα θα έχει έναν εντυπωσιακό τίτλο, προειδοποιεί. Χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση, η οποία θα περιλαμβάνει “ολόκληρη την κυβέρνηση, ολόκληρη την κοινωνία” κάθε χώρας.

Επενδύοντας στη δημόσια υγεία, λέει ο Tandos Antanom Gebreses, “θα διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας και τα παιδιά τους θα κληρονομήσουν έναν ασφαλέστερο, πιο ανθεκτικό, βιώσιμο κόσμο.”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source