Ο επικεφαλής της φλογεράς δεξιάς οργάνωσης συνελήφθη από την αστυνομία … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο επικεφαλής της αλαζονικής δεξιάς Αμερικανικής οργάνωσης “Proud Boys” συνελήφθη στη Ουάσινγκτον τη Δευτέρα, δήλωσε η αστυνομία, δύο ημέρες πριν από τη διαμαρτυρία ενάντια στην έγκριση του Δημοκρατικού Jo Biden στην προεδρία των ΗΠΑ από το Κογκρέσο.

Ο Enrique Tario, 36 ετών, συνελήφθη με την κατηγορία ότι συμμετείχε στην καταστροφή μιας πρώην αφίσας Black Lives Matter σε μια εκκλησία στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. διαδήλωση στις 12 Δεκεμβρίου, όταν άρχισαν βίαια περιστατικά. Γεννημένη στην Αβάνα, η Μαριάμ Λίτα, μια αυτοαποκαλούμενη «Αφρο-Κουβανική», κατηγορείται για καταστροφή της περιουσίας της Μεθοδιστής Εκκλησίας της Asbury United, η οποία μυρίζει κυρίως Αφρο-Αμερικανούς επειδή εκείνη και άλλα μέλη της οργάνωσής της φέρεται να έκαψαν τη σημαία. Κατατίθεται εναντίον του υπόθεση επειδή κατά τη στιγμή της σύλληψής του είχε δύο μεγάλες κασέτες για τουφέκια, κάτι που είναι παράνομο, εξήγησε η αστυνομία της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Ο Enrique Tarrio συμμετέχει σε άλλη υπόθεση που αποκαλύφθηκε χθες. Μαζί με άλλα μέλη του Proud Boys, η ιστορική Μητροπολιτική Εκκλησία AME, η οποία έχει επίσης κυρίως μέλη αφροαμερικάνων, κατηγορήθηκε για καταστροφή μιας από τις σημαίες της σε επεισόδια τον περασμένο μήνα. Αρκετοί άνθρωποι μαχαιρώθηκαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν. «Η συμπεριφορά των« υπερήφανων αγοριών »στην Ουάσινγκτον στις 12 Δεκεμβρίου 2020, είναι ένα νέο, επικίνδυνο κεφάλαιο στη μακρά, φρικτή ιστορία της λευκής υπεραξιστικής βίας εναντίον των μαύρων», ανέφερε το κατηγορητήριο. αυτής της εκκλησίας.

Ο ακροδεξίς ακροδεξιός ηγέτης συνελήφθη την παραμονή ενός διήμερου διαδηλώματος στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ για την υπεράσπιση του ανύπαρκτου ισχυριζόμενου Ρεπουμπλικανικού προέδρου Donald Trump ότι κέρδισε τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, όχι τον Τ Η αστυνομία της Ουάσιγκτον δήλωσε ότι ανησυχεί για την πιθανότητα εμφάνισης βίας, ειδικά εναντίον οργανώσεων όπως το Proud Boys, και προειδοποίησε ότι οποιοσδήποτε οπλισμένος με όπλο, που συχνά χρησιμοποιείται από μέλη της οργάνωσης, θα συλληφθεί. “Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποκινήσει βία ή να εκφοβίσει τους πολίτες μας”, δήλωσε ο δήμαρχος του Δημοκρατικού Μουριέλ Μπάουζερ.

Πηγή: KYPE

Source