Ο επικεφαλής του ΟΗΕ διορίζει τον Λιν Χέιστινγκς ως αναπληρωτή ειδικό συντονιστή για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωσε την Τετάρτη τον διορισμό του Λιν Χέιστινγκς του Καναδά ως αναπληρωτή ειδική συντονιστή για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, όπου θα υπηρετήσει επίσης ως συντονιστής του ΟΗΕ και συντονιστής ανθρωπιστικής βοήθειας για την Κατεχόμενη Παλαιστινιακή Επικράτεια

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΕΘΝΕΣ (APP – UrduPoint / Pakistan Point News – 31 Δεκεμβρίου 2020): Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωσε την Τετάρτη τον διορισμό του Λιν Χέιστινγκς του Καναδά ως αναπληρωτή ειδικού συντονιστή για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, όπου θα υπηρετήσει επίσης ως συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών και συντονιστής ανθρωπιστικής βοήθειας για την Κατεχόμενη Παλαιστινιακή Επικράτεια.

Διαδέχεται τη Jamie McGoldrick της Ιρλανδίας στην οποία ο γενικός γραμματέας είναι ευγνώμων για τη δέσμευσή του και την αφοσιωμένη υπηρεσία του, σύμφωνα με σημείωμα Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του εκπροσώπου του επικεφαλής του ΟΗΕ.

“Η κα Hastings φέρνει σε αυτήν τη θέση πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε ανθρωπιστικές υποθέσεις, αναπτυξιακό συντονισμό και πολιτικές υποθέσεις”, ανέφερε το σημείωμα Τύπου.

Από το 2018, ο Χέιστινγκς διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής στο Τμήμα Επιχειρήσεων και Συνηγοριών του OCHA (Γραφείο Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών) στη Νέα Υόρκη. Προηγουμένως, ήταν ανώτερη σύμβουλος της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (2014-2018), διευθύντρια χώρας για το Πακιστάν στο OCHA (2011-2014) και διευθύντρια του Γραφείου του Ειδικού Συντονιστή των Ηνωμένων Εθνών για την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή Διαδικασία (2003-2011).

Ο Χέιστινγκς διετέλεσε επίσης εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Γραφείο του Απεσταλμένου Κουαρτέτου της Μέσης Ανατολής για την αποδέσμευση της Γάζας, και σε ανώτερους ρόλους στις ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο και το Ανατολικό Τιμόρ, το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και συνεργασία στην Ευρώπη.

Πριν από την ένταξή του στα Ηνωμένα Έθνη, ασκούσε νομικά στον ιδιωτικό τομέα και διεξήγαγε νομική έρευνα για τη Διεθνή Επιτροπή Νομικών.

Γεννημένος στον Καναδά, ο Χέιστινγκς κατέχει πτυχίο νομικών από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στο Ηνωμένο Βασίλειο και πτυχίο νομικών καθώς και πτυχίο τέχνης από το Πανεπιστήμιο του Windsor στον Καναδά.

Source