Ο επιχειρηματίας Asil Nadir έγινε πατέρας για 6η φορά σε ηλικία 79 ετών

Ο 79χρονος Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας Asil Nadir, ένα από τα πλουσιότερα ονόματα στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του 1980, έγινε πατέρας για 6η φορά. Αναφέρθηκε ότι η δεύτερη γυναίκα του Nadir, 36 ετών, Nur Nadir, γέννησε το μωρό της με το όνομα Mert Selim Nadir στο Πανεπιστήμιο Near East χθες το πρωί.

Στη δεκαετία του 1990, μετά την πτώχευση της Polly Peck, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Βρετανίας, η βρετανική κυβέρνηση εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Nadir λόγω φορολογικής απάτης. Ο Ναντίρ, ο οποίος ζούσε στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου για πολλά χρόνια, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 ετών στο Λονδίνο, την πρωτεύουσα της Αγγλίας, όπου επέστρεψε μετά από αίτησή του το 2010.

ΣΥΝΕΧΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΣΩΝ ΣΤΗΝ ΤΔΒΚ

Σπάνια, μετά την απελευθέρωση των διπλωματικών πρωτοβουλιών της Τουρκίας, θα επιστραφεί στην Τουρκία το 2016. Ο Ναντίρ συνεχίζει την προστασία των μέσων ενημέρωσης στην ΤΔΒΚ από όπου έφυγε.

ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ

Ο επιχειρηματίας Asil Nadir έγινε πατέρας για 6η φορά σε ηλικία 79 ετών. Ενώ ο Nadir είχε 4 αγόρια από προηγούμενους γάμους, ένα κορίτσι που ονομάζεται Lisa Nur γεννήθηκε πέρυσι.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ;

Στην Τουρκία, το όνομα «mogul των μέσων» Asil Nadir γεννήθηκε το 1941 ανακοινώνοντας τον Lefke. Η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Αμμόχωστο όταν ο πατέρας του έφυγε από την αστυνομία. Ο Άσιλ Ναντίρ έκανε το πρώτο του βήμα στον επιχειρηματικό κόσμο με την πώληση εφημερίδων στην περιοχή του Μαρά στην παιδική του ηλικία. Ο πατέρας του αργότερα ίδρυσε την πρώτη εταιρεία λεωφορείων στην Κύπρο με τα λεωφορεία που έφερε από την Αγγλία. Όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Λονδίνο το 1961 λόγω της δίωξης των ελληνικών συμμοριών, ο Asil Nadir ήταν φοιτητής στη Σχολή Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης. Έφυγε από το σχολείο και πήγε στην επιχείρηση. Απέκτησε την εταιρεία ένδυσης Wear Well με έδρα το Λονδίνο. Η εφημερίδα Sunday Times τον κατέλαβε τον 11ο μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. Κατόπιν σύστασης του πρωθυπουργού Turgut Ozal, το 1988 το πρωί αγόρασε την εφημερίδα στην Τουρκία με όνομα Name Period. Στη συνέχεια αγόρασε εφημερίδες Güneş and Tan και περιοδικό Nokta. Στα τέλη του 1990, κατηγορήθηκε για κερδοσκοπία στο χρηματιστήριο και υπεξαίρεση εκατομμυρίων λιρών. Συνελήφθη στις 17 Δεκεμβρίου 1990. Όταν απελευθερώθηκε με εγγύηση το 1993, κατέφυγε στην ΤΔΒΚ με το ιδιωτικό του αεροπλάνο. Επέστρεψε στην Αγγλία το 2010. 5ετή ποινή το 2013 για το υπόλοιπο που εστάλη στην Τουρκία

Source