Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η αποστολή στη Σελήνη το 2023

“Θα πάμε στο φεγγάρι το 2023”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι στόχος ήταν να κάνει την πρώτη επαφή με το φεγγάρι, εκτοξεύοντας έναν πύραυλο το 2023 και έναν Τούρκο αστροναύτη για να προσγειωθεί ένα διαστημικό σκάφος το 2028.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι ο πρώτος, πιο σημαντικός στόχος του Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος είναι να δημιουργήσει την πρώτη επαφή με τη Σελήνη το 2023, την 100ή επέτειο της Δημοκρατίας της Τουρκίας. «Ελπίζω να πάμε στο φεγγάρι», είπε, προσθέτοντας ότι στην πρώτη φάση θα εκτοξεύσουν τον υβριδικό τους πύραυλο στο φεγγάρι και θα αρχίσουν να συλλέγουν πληροφορίες για τη δεύτερη φάση της αποστολής στο φεγγάρι. Στη δεύτερη φάση το 2028, σκοπεύουν να ξεκινήσουν την πρώτη εκτόξευση, η οποία αυτή τη φορά θα μετακινήσει το αυτοκίνητό τους σε τροχιά με τους εθνικούς τους πυραύλους. Σε αυτό το στάδιο, θα προσγειωθούν στη Σελήνη, καθιστώντας μια από τις μόνες χώρες που μπορούν να πραγματοποιήσουν επιστημονική έρευνα στη Σελήνη, όπως ισχυρίστηκε.

Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο δεύτερος στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μια νέα μάρκα που μπορεί να ανταγωνιστεί στην ανάπτυξη μιας νέας γενιάς δορυφόρων. Πρόσθεσε ότι ένας από τους στόχους τους είναι να στείλουν έναν Τούρκο πολίτη στο διάστημα. “Είμαι πεπεισμένος ότι πολλοί άνθρωποι μεγάλωσαν με αυτό το όνειρο. Μπορεί να υπάρχουν γυναίκες που λένε, “Είμαι υποψήφια.” Σκοπεύουμε να στείλουμε τον πολίτη στο διάστημα όχι ως τουριστικό προορισμό, αλλά ως επιστημονική αποστολή που θα καθοδηγήσει τις μελλοντικές γενιές. “Θα επιλέξουμε έναν πολίτη που θα έχει τα προσόντα για να πάει στο διάστημα”, είπε.

Πρόσθεσε ότι αφού ο Τούρκος πολίτης πηγαίνει στο διάστημα, τώρα πρέπει να βρουν τις κατάλληλες τουρκικές λέξεις που ισοδυναμούν με τον αστροναύτη ή τον αστροναύτη. Απλώς μας γνώρισε τότε. Από εδώ καλώ τους γλωσσολόγους μας και λέω, ας βρούμε ένα τουρκικό όνομα για Τούρκους αστροναύτες. “Ογδόντα τρία εκατομμύρια πολίτες μας μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτήν την αναζήτηση με τις μοναδικές ιδέες τους”, είπε.

Πηγή:

Source