Ο Ερντογάν, ο γαμπρός του 128 “καπνίζει” 128 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Ερντογάν προστατεύει τον γαμπρό του. Το έκτο τουρκικό πλοίο έρχεται σύντομα

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Ο γαμπρός του υπερασπίστηκε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενάντια στην επίσημη τουρκική αντιπολίτευση, η οποία επιδιώκει 128 δισεκατομμύρια δολάρια, η οποία καπνίστηκε από την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας υπό τον υπουργό Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαράκ. Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Κεντρική Τράπεζα έχει σήμερα 95 δισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγματικά αποθέματα, ενώ είπε ότι το έκτο πηγάδι θα τρυπηθεί σύντομα στην Τουρκία, στο οποίο συνέβαλε και ο Berat Albayrak.

Μιλώντας στο ειδικό επαρχιακό συνέδριο του κόμματός του στη Σμύρνη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) ξεκίνησε πρόσφατα μια εκστρατεία εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομικών Berat Albayrak, ο οποίος στόχευε εμένα και ολόκληρη την οικογένειά μου.

“Εάν ο κ. Berat είχε ενεργήσει ως πολιτικός, όπως κάθε πολιτικός, θα είχε αξιολογηθεί αντικειμενικά. Ήρθαν 4 πηγάδια, և τώρα έρχεται ένα άλλο πηγάδι. Αυτό ονομάζεται οικονομική διαχείριση. Είναι θυμωμένοι γιατί το κατάλαβε, είναι τρελοί γιατί το κατάλαβε. “Εάν πρόκειται να νοικιάσετε αυτά τα πλοία … τώρα έχουμε 5 πλοία, το έκτο έρχεται”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στην CHP, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι “λένε ότι τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κεντρικής Τράπεζας έχουν μηδενιστεί”. “Όταν αναλάβουμε τα καθήκοντά μας, είχαμε 23,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγματικά αποθέματα, ενώ σήμερα η Κεντρική Τράπεζα έχει 95 δισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγματικά αποθέματα. Αλλά θα σου πω έναν αριθμό. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, τα συναλλαγματικά αποθέματα έφτασαν τα 132 δισεκατομμύρια δολάρια. Θα επιστρέψουμε στα 132 δισεκατομμύρια, θα φτάσουμε τα 200 δισεκατομμύρια. “Επειδή γνωρίζουμε αυτήν τη δουλειά”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Την περασμένη εβδομάδα, η CHP στόχευσε τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Berat Albayrak, τον γαμπρό του Τούρκου προέδρου, καθώς η αντιπολίτευση συνειδητοποίησε ότι αμέσως μετά την αναχώρησή του, η λίρα άρχισε να ανακάμπτει έναντι του δολαρίου και του ευρώ, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με παρουσία της συναλλαγματικής ισοτιμίας Bayrak.: Οι ερωτήσεις που έθεσε η αντιπολίτευση ήταν: “Ποιος εμποδίζει την αποκάλυψη ότι η Κεντρική Τράπεζα έχασε 128 δισεκατομμύρια δολάρια;” Πώς μειώθηκαν τα συναλλαγματικά αποθέματα στα 47 δισεκατομμύρια δολάρια; Ποιος ώθησε την οικονομία να υποχωρήσει; Γιατί το δολάριο αυξήθηκε πάνω από το 8; Ποιος κέρδισε? Τι έχασε το έθνος; Ποιος εμποδίζει τον Albayrak να μιλήσει; “

Η απάντηση του Berat Albayrak ήρθε μέσω του δικηγόρου του, ο οποίος υπέβαλε αγωγή εναντίον του CHP απαιτώντας 500.500.000 αποζημίωση για συκοφαντία και μαύρη προπαγάνδα. Το CHP, με τη σειρά του, απάντησε μέσω Twitter. “Δεν αρκεί ότι η Κεντρική Τράπεζα καπνίζει 128 δισεκατομμύρια δολάρια, απαιτούν 500.000 τουρκικές λίρες από το κόμμα μας”.

Ωστόσο, στην ομιλία του στη μύρια, ο Τούρκος πρόεδρος απέτυχε να αναφερθεί ξανά στην «εισβολή» της ελληνικής μουρανίας. “Οι επιθέσεις ορισμένων στρατών επιχειρούν μερικές φορές να εισβάλουν απευθείας στις περιοχές μας. Ο ενθουσιασμός για να μας αιχμαλωτίσει στην Ανατολία με την ευκαιρία που μας δόθηκε από την εισβολή της Σμύρνης κατέληξε σε απογοήτευση.

Στην Ανατολία, η οποία ξεκίνησε με την κατοχή της Σμύρνης, ο ενθουσιασμός να συλλάβει ή ακόμα και να μας αιχμαλωτίσει, αν ήταν δυνατόν, κατέληξε σε απογοήτευση. Το έθνος μας, το οποίο μετέτρεψε τη Συνθήκη των Σεβρών σε θραύσματα κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας, ενίσχυσε την παρουσία του στην Ανατολία. “Όσοι συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να εισβάλουν σε αυτόν τον ιερό τόπο με τους στρατούς τους κατέφυγαν σε νέες ύπουλες μεθόδους”, είπε.

Πηγή: KYPE

Source