Ο Ερντογάν πραγματοποίησε συνάντηση με πρέσβεις χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στιγμιότυπα από την ομιλία του Ερντογάν.

Οι διακεκριμένοι πρέσβεις, το έτος 2020 όσον αφορά τις σχέσεις Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης, δυστυχώς, δεν ήταν εύκολο.

Κατά την περίοδο που αφήσαμε πίσω, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε πολύ δυσάρεστα προβλήματα, τα περισσότερα από τα οποία δημιουργήθηκαν τεχνητά.

Ορισμένες χώρες με διμερείς προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων του διαδρόμου εισόδου της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δικαιολογία του Sığınılarak για αύξηση της αλληλεγγύης της Ένωσης με την Τουρκία χρησιμοποιήθηκε κατά λάθος στην ατζέντα της ΕΕ.

Ενώ αυτή η προσέγγιση συλλαμβάνει βαθιά ριζωμένες σχέσεις, υπονομεύει επίσης τον ισχυρισμό της Ένωσης ότι είναι περιφερειακή και παγκόσμια δύναμη.

Ο πιο συγκεκριμένος δείκτης αυτής της στάσης, που ονομάζουμε στρατηγική τύφλωση, είναι το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου.

Και τα δύο άτομα εκτέθηκαν σε σοβαρή αδικία στην Τουρκία. Ωστόσο, η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο Θάλασσα έως την Τουρκία.

Δεν απαιτούμε τίποτα που δεν έχουμε νόμο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα νόμιμα συμφέροντα της χώρας μας και του έθνους μας σχετικά με τους πόρους υδρογονανθράκων που υπάρχουν στην περιοχή.

Έχουμε αντίρρηση σε προσπάθειες περιορισμού στις ακτές της χώρας μας σε μινιμαλιστικούς χάρτες που δεν έχουν ισχύ.

Πιστεύω ότι ορισμένα γεγονότα τους τελευταίους μήνες δείχνουν την αποφασιστικότητα της χώρας μας να προστατεύσει τα δικαιώματά της.

Η ειρήνη της Τουρκίας και της Βόρειας Κύπρου στη Μεσόγειο θα προέλθει από οποιαδήποτε εξίσωση που γίνεται κατανοητό τώρα πιθανότατα θα λάβει χώρα στην Τουρκική Δημοκρατία.

Η Τουρκία δεν είναι η ένταση στη Μεσόγειο, καθώς η δικαιοσύνη και η δικαιοσύνη της ειρηνευτικής συνεργασίας.

Η Μεσόγειος είναι μια θάλασσα που ενισχύει την ενωτική μας συνεργασία που μας φέρνει όλοι πιο κοντά.

Θέλουμε η Ελλάδα να σταματήσει τις προσπάθειές της να κλιμακώσει την ένταση.

Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβράβευσε το νότιο τμήμα του νησιού, το οποίο δεν συνεργάστηκε με την ένωση, ξεχάστηκαν οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν όταν το KTTC είπε ναι στο δημοψήφισμα.

Πώς μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαδραματίσει διευκολυντικό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού. Ήταν μια διαπραγμάτευση μισού αιώνα, ότι δεν θα υπάρξει λύση εκτός από το μοντέλο των δύο κρατών στην Κύπρο.

Πρέπει να εργαστούμε για νέες και ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις για να μιλάμε για αποτυχημένα μοντέλα στην Κύπρο ξανά και ξανά.

Μοιραζόμαστε μια κοινή γεωγραφία για 1000 χρόνια και τρέφουμε με τον ίδιο χάρτη πολιτισμού.

Ως έθνος, αγωνιζόμαστε για την πλήρη ένταξη στην ένωση για περίπου 60 χρόνια με την Ευρώπη, το μέλλον μας.

Δεν έχουμε εγκαταλείψει τον τελικό μας στόχο, την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εάν ήταν απαραίτητο, είπαμε ότι τα κριτήρια της Κοπεγχάγης είναι κριτήρια της Άγκυρας και θα συνεχίσουμε.

Εμείς είμαστε πιστοί σε αυτήν την υπόσχεση για 18 χρόνια. Έχουμε θέσει τους πολίτες μας στην προηγμένη δημοκρατία του συντάγματός μας. Καταργήσαμε τα εμπόδια στην πολιτική πολιτική.

Σήμερα, η Τουρκία έχει βάλει στην καρδιά τους όλους που πριν από 18 χρόνια δεν είναι η ίδια Τουρκία.

Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι φίλοι μας δεν έχουν κάνει ποτέ έρευνες εναντίον τρομοκρατών της FETO που δεν ήταν μαζί μας. Στην πραγματικότητα, περπατά γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση για περαιτέρω συνέδρια ενός βήματος.

Είναι αυτό το διπλό πρότυπο που αποδυναμώνει την πίστη των Τούρκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Τουρκία υπήρξε επίσης μια εκκλησία οποιασδήποτε δράσης κατά του terörsit Δεν το επιτρέπουμε ποτέ. Αντίθετα, το ανοίγουμε για να το χρησιμοποιήσουμε ως υποστήριξη από το ταμείο μας, λυπούμαστε για τη λατρεία.

Η πλήρης συμμετοχή της Τουρκίας στη συμμαχία για την καταπολέμηση του ρατσισμού θα ενισχύσει τα χέρια του.

Μετά το Brexit θα πρέπει να πάρει την άξια θέση του στην ευρωπαϊκή οικογένεια, την Τουρκία.

Η ενημέρωση της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου, η οποία είναι 5 ετών, πρέπει να ενημερωθεί κατά τρόπο ώστε να δοθεί εμπιστοσύνη και ορμή στις σχέσεις μας που λαμβάνουν υπόψη τις μεταβαλλόμενες πραγματικότητες της μετανάστευσης.

για την ενημέρωση του Μνημονίου της Τουρκίας έχουν συμφωνήσει, όπως κάναμε το μέρος μας σύμφωνα με αυτήν τη συμφωνία. Προτείναμε την ενημερωμένη πρότασή μας και δεν λάβαμε καμία απάντηση από τις ευρωπαϊκές αρχές.

Είναι επίσης η Τουρκία τρομοκρατικές επιθέσεις κατά οποιασδήποτε εκκλησίας; Δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Αντιθέτως, το ανοίγουμε για χρήση με την υποστήριξη του ταμείου μας.

Εκπληρώσαμε το ήμισυ της υπόσχεσής μας να κάνουμε 50.000 σπίτια μπρικετών στα σύνορα της Συρίας. Κάλεσα τον Πρόεδρο της ΕΕ Ουρσούλα Βόντερ. Έχετε λόγο στη δημιουργία αυτών, ας δούμε.

Τα ποσά που υποσχεθείτε δεν είναι αντάλλαγμα για τα έξοδά μας. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό που κάνουμε.

Η Ευρώπη και θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η ασφάλεια των νοτιοανατολικών συνόρων του ΝΑΤΟ στα ανατολικά της Τουρκίας και ως εκ τούτου ξεκίνησε τα νοτιοανατολικά.

Είμαστε όλοι μαζί στο ΝΑΤΟ. Εφόσον είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, δεν πρέπει να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μαζί;

Επί του παρόντος διαπραγματευτής Γνωρίζετε την Τουρκία ως χώρα που δεν τους μοιράζεται αύριο με το ίδιο πρόβλημα που έρχεστε στο μυαλό σας.

Κάναμε τη Διάσκεψη του Βερολίνου, τι κάναμε για τον putchist Hafter, ακολουθήθηκαν ή όχι οι αποφάσεις της Διάσκεψης του Βερολίνου.

Το λύσαμε σε 44 ημέρες με την υποστήριξη που δώσαμε ότι το τρίο του Μινσκ δεν μπορούσε να λύσει για 30 χρόνια.

Πρακτορείο ειδήσεων Hibya

Source