Ο Ερντογάν προσωπικά έδωσε οδηγίες για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην TRNC – CafeSiyaset

Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (TRNC) Αναπληρωτής πρωθυπουργός, επίσης Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Ερχάν ΑρίκλιΜετά από αυτό το ηλεκτρικό ρεύμα από την Τουρκία φτάνει στα θέματα Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνανακοίνωσε ότι έδωσε προσωπικά οδηγίες.

Μιλώντας για το πρόβλημα της ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή, ο Arıklı επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα είναι αρκετά υψηλές και υπογράμμισε ότι πρέπει να εργαστούν για να μειώσουν αυτές τις τιμές. Ο Arıklı δήλωσε ότι υπάρχουν 2 εναλλακτικές λύσεις μπροστά τους για να μειώσουν λίγο τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, και δήλωσε ότι μία από αυτές είναι η καλωδιακή ηλεκτρική ενέργεια και η άλλη είναι ηλιακή ενέργεια.

Φωτογραφία: Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Erhan Arıklı

Η TRNC ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο Arıklı δήλωσε ότι αν δεν μεταφερθεί καλωδιακή ηλεκτρική ενέργεια στη χώρα, δεν θα είναι σε θέση να επωφεληθούν επαρκώς από την ηλιακή ενέργεια. Υπογραμμίζοντας ότι η ηλιακή ενέργεια είναι μια φτηνή και δωρεάν αλλεργία, ο Arıklı δήλωσε ότι η TRNC είναι η χώρα που λαμβάνει την περισσότερη ηλιακή ενέργεια στον κόσμο και ότι είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ασφάλεια του εφοδιασμού προκειμένου να επωφεληθεί επαρκώς από αυτήν την ενέργεια.

Καταβάλλονται προσπάθειες για την υιοθέτηση διασυνδεδεμένου συστήματος με το Ισραήλ

Τονίζοντας ότι η Μάλτα και η Νότια Κύπρος είναι τα καλύτερα παραδείγματα αυτού, ο Arıklı ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το δυναμικό ηλιακής ενέργειας της Νότιας Κύπρου και να στραφεί σε ένα διασυνδεδεμένο σύστημα με το Ισραήλ.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος Ερντογάν έδωσε οδηγίες για αυτό το θέμα

Η κυβέρνηση της ΤΔΒΚ επισκέφθηκε την Άγκυρα καθώς η ημερήσια διάταξη αυτού του θέματος θυμίζει τον Ερχάν Αρλί, η Δημοκρατία της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι διέταξε να εκφραστεί συγκεκριμένα για αυτό το θέμα.

.Source