Ο Ερσίν Τατάρ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν πριν από τη συνάντηση των 5 + Ηνωμένων Εθνών

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Ersin Tatar πραγματοποίησε αξιολογήσεις με τη διαπραγματευτική ομάδα πριν από την ανεπίσημη συνάντηση του ΟΗΕ 5 + που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη της Ελβετίας στις 27-29 Απριλίου. Ο Τατάρ δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα πριν από τη συνάντηση στη Γενεύη μετά τη συνάντηση.

Ο Τατάρ δήλωσε ότι ήρθε στη σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού Ersan Saner και ότι συζητήθηκαν διάφορα θέματα για τη συνάντηση του ΟΗΕ 5 + που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη. Ο Πρόεδρος Τατάρ, επαναλαμβάνοντας ότι το μοντέλο των δύο κρατών που βασίζεται στην κυριαρχία της ισότητας είναι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος για την εξεύρεση λύσης, εξέφρασε ότι συμμερίζονται και αυτή την άποψη στο Συμβούλιο Υπουργών.

Ο Πρόεδρος Τατάρ, σχετικά με τη συνάντησή του με τον Ερντογάν, “η νέα πολιτική θα αποκαλυφθεί στη Γενεύη, η τουρκοκυπριακή πλευρά με την Τουρκία μπροστά από τη Γενεύη, οι οποίοι ζουν δίπλα-δίπλα με βάση την κυρίαρχη ισότητα των δύο κρατών δεν θα δείχνουν πλέον ότι το μόνο ρεαλιστικό τρόπο στην αναζήτηση λύσεων “, είπε.

Μπορεί να σας ενδιαφέρειΗ αύξηση του κρούσματος του ιού Corona συνεχίζεται στην TRNCΗ αύξηση του κρούσματος του ιού Corona συνεχίζεται στην TRNCΜπορεί να σας ενδιαφέρει40 χιλιάδες ακόμη δόσεις εμβολίου Sinovac εστάλησαν στην ΤΔΒΚ40 χιλιάδες ακόμη δόσεις εμβολίου Sinovac εστάλησαν στην ΤΔΒΚ

.Source