Ο Ερσίν Τατάρ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν πριν από τη συνάντηση των 5 + Ηνωμένων Εθνών

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Ersin Tatar θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από την ανεπίσημη συνάντηση του ΟΗΕ 5 + που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη της Ελβετίας.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Ersin Tatar πραγματοποίησε αξιολογήσεις με τη διαπραγματευτική ομάδα πριν από την ανεπίσημη συνάντηση του ΟΗΕ 5 + που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη της Ελβετίας στις 27-29 Απριλίου. Ο Τατάρ δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα πριν από τη συνάντηση στη Γενεύη μετά τη συνάντηση.

Ο Τατάρ δήλωσε ότι ήρθε στη σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού Ersan Saner και ότι συζητήθηκαν διάφορα θέματα για τη συνάντηση του ΟΗΕ 5 + που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη. Ο Πρόεδρος Τατάρ, επαναλαμβάνοντας ότι το μοντέλο των δύο κρατών που βασίζεται στην κυριαρχία της ισότητας είναι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος για την εξεύρεση λύσης, εξέφρασε ότι συμμερίζονται και αυτή την άποψη στο Συμβούλιο Υπουργών.

Ο Πρόεδρος Τατάρ, σχετικά με τη συνάντησή του με τον Ερντογάν, “η νέα πολιτική θα αποκαλυφθεί στη Γενεύη, η τουρκοκυπριακή πλευρά με την Τουρκία μπροστά από τη Γενεύη, οι οποίοι ζουν δίπλα-δίπλα με βάση την κυρίαρχη ισότητα των δύο κρατών δεν θα δείχνουν πλέον ότι το μόνο ρεαλιστικό τρόπο στην αναζήτηση λύσεων “, είπε.

Source