Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αποφασίζει να συναντηθεί νωρίς για το εμβόλιο του coronavirus της Moderna

πανό99

Ο εμβολιασμός ξεκίνησε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στις 27 Δεκεμβρίου 2020, αφού ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, με έδρα το Άμστερνταμ, την πρωτεύουσα των Κάτω Χωρών, ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου από τον ιό της κορώνας που αναπτύχθηκε από την Pfizer και την BioNTech.

πανό134

Στη δήλωση των αξιωματούχων του EMA, αναφέρεται ότι η συνάντηση, η οποία είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη σχετικά με το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τη Moderna, θα πραγματοποιηθεί σήμερα και η απόφαση μπορεί να ανακοινωθεί το απόγευμα εάν όλα πάνε καλά.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εάν δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση για το εμβόλιο απόψε, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ξανά την Τετάρτη, όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως.

Εάν ο EMA εγκρίνει το εμβόλιο της Moderna, θα είναι το δεύτερο εμβόλιο που θα εγκριθεί από την ΕΕ μετά την BioNTech και την Pfizer.

Η Pfizer-BioNTech υπέβαλε αίτηση στην EMA στις 6 Οκτωβρίου για την έγκριση του εμβολίου που ανέπτυξαν. Στις 21 Δεκεμβρίου, η EMA ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου με το όνομα BNT162b2, που αναπτύχθηκε από την Pfizer-BioNTech, για άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών.

Source