Ο Ζαρόγλου πρέπει να ηρεμήσει, “Ετοιμάζει το έδαφος για να φύγει από το πάρτι.”

Ο Πρόεδρος του YDP Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Erhan Arıklı παρακολούθησε το πρόγραμμα Günaydın Haber Cyprus.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρχισυντάκτη της Κύπρου, Hüseyin Ekmekçi από τον αντίπαλό του Bertan Zaroğlu, ο οποίος συμμετείχε στη σύμβαση YDP, “Η τουρκική πρεσβεία πήρε το μέρος του Erhan Arıklı και θα παραιτηθώ εάν δεν ζητήσω συγγνώμη”, Ο Arıklı είπε: «Προετοιμάζει το έδαφος για έξοδο από το πάρτι. Η τρελή ρητορική φθείρει το πάρτι. Η Τουρκία δυσκολεύει. “Δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση”, είπε. Ο Erhan Arıklı, υπερασπιζόμενος ότι ο Bertan Zaroğlu, ο οποίος έχασε τις εκλογές, πρέπει να αποδεχτεί την ήττα και να εργαστεί για το κόμμα, είπε: «Ο αγώνας τελείωσε, 2 μέρες θα γίνει ένα σχόλιο και τώρα θα πρέπει να εξετάσει τη δουλειά του. Έκανε αρκετή ζημιά στο πάρτι, αφήστε το να τα παρατήσει », είπε.

Απαντώντας στο ερώτημα αν μπορείτε να συνεργαστείτε με τον Zaroğlu, ο Arıklı είπε, «Ο αναπληρωτής του κόμματός μου πρέπει να κάνει ό, τι είναι απαραίτητο και να δουλέψει. Πρέπει να σταματήσει να τεντώνει το πάρτι. Λέει τις προσωπικές δημοσιεύσεις από την οικογένειά μου, αλλά δεν λέει τι είναι φτιαγμένο από την οικογένειά του. Οι δύο οικογένειες δεν πρέπει πλέον να κάνουν αμοιβαίες συζητήσεις. Δεν πρέπει να πηγαίνει στη φωτιά με βενζίνη. Το θέμα πρέπει να κλείσει », είπε.

Εξηγώντας ότι δεν κατάλαβε γιατί πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον Zaroğlu, ο Arıklı είπε: «Είπε λόγια που δεν θα ειπωθούν στον πρόεδρο. Παρά τις προειδοποιήσεις μου, αύξησε τη δόση. Πρέπει να ηρεμήσει. Η ήττα θα τον κάνει ώριμο », είπε. Εκφράζοντας ότι δεν μπορούσε να αφιερώσει χρόνο για το συνέδριο λόγω της πολυάσχολης δουλειάς του, ο Arıklı είπε: «Δεν μπορούσα να επισκεφτώ, αλλά ο Ζαρόγλου πήγε από χωριό σε χωριό. Το ενδιαφέρον αυξήθηκε. Τώρα πρέπει να σταματήσουμε και να φροντίσουμε την επιχείρησή μας. “Αν ο στόχος είναι να φέρει το κόμμα σε καλύτερες θέσεις, τότε οι δυσαρέσκεια πρέπει να μείνουν πίσω.”

Source