Ο Ζι iovannis έδωσε ονόματα և λεπτομέρειες. Ο δρόμος είναι ανοιχτός για αυτά τα 3 παράπονα

Από τον Χριστόφορο Νέστορο

Ο δρόμος της διάσημης αθλητικής φιγούρας, πρώην μέλους της Ολυμπιακής Επιτροπής, για να αναφέρει την παρενόχληση τους ανοίγει για αυτές τις τρεις γυναίκες, σύμφωνα με την μαρτυρία που έδωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σκοποβολής Κύπρου στην ομάδα έρευνας.

Η μαρτυρία του Ιωάννη Σαββίδη στα κεντρικά γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης κατά της Βίας διήρκεσε περίπου μια ώρα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας πυροβολισμού κατέθεσε τέσσερις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης με τον ίδιο παράγοντα.

Πρόκειται για περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης που συνέβησαν στο σχολείο όπου ο αθλητικός πράκτορας εργαζόταν ως δάσκαλος του θύματος, στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και στην Ολυμπιακή Επιτροπή Κύπρου. Στην πραγματικότητα, κύριε Ο Σαββίδης έδωσε οδηγίες στους ανακριτές όταν διαπράχθηκαν τα υπό έρευνα εγκλήματα.

Ζι Ιωάννης Σαββίδης – Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σκοποβολής
Η μαρτυρία μου σχετίζεται με το παράπονο του Ανδρέα ότι η αστυνομία πρέπει τώρα να κάνει τη δουλειά του για να μιλήσει με άλλα κορίτσια talk για να μιλήσει σε άλλα για να τεκμηριώσει την υπόθεση του Ανδρέα.

Σε μεταγενέστερο στάδιο, αναμένεται ότι ο Ολυμπιονίκης θα κληθεί στα κεντρικά γραφεία για να κάνει μια δεύτερη, πιο λεπτομερή ανακοίνωση. Ο κατάλογος των μαρτύρων που έχουν ήδη καλέσει στο Γενικό Επιτελείο περιλαμβάνει 12 άτομα, κυρίως πρώην και τρέχοντα μέλη της Ομοσπονδίας Σκοποβολής, ενώ για τις επόμενες 24 ώρες οι ανακριτές θα βρίσκονται στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες.

Ζι Ιωάννης Σαββίδης – Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σκοποβολής
“Δεν είναι τόσο εύκολο, είναι ένα κακό ψέμα για ένα κορίτσι που τολμά να παραπονεθεί. Είναι σπάνιο να ακούμε ότι υπάρχει ένα παράπονο, αλλά χρειάζεται ψυχική δύναμη και υποστήριξη.

Τέλος, είναι έτοιμος ο οδηγός για την εφαρμογή μέτρων προστασίας και ευημερίας για τους αθλητές, που έχει προετοιμαστεί από το 2014

Mary Papamiltiadis – Γενική Διευθύντρια της KOA
Θα ήταν υποκριτικό και αφελές να πιστεύουμε ότι το μόνο πρόβλημα που έχουμε στον αθλητισμό είναι 7 παράπονα για κακή συμπεριφορά. Φυσικά, υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις όταν για πολλούς λόγους οι καταγγέλλοντες δεν φτάνουν στην αστυνομία.

Η κατευθυντήρια γραμμή προβλέπει έναν μέγιστο αριθμό όρων για τα συμβούλια ομοσπονδίας և φορείς և που συνδέουν τις επιχορηγήσεις τους με την πιστή απόδοσή της.

Source