Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Νασράλα κατηγορεί τη Σαουδική Αραβία για υποκίνηση της δολοφονίας του

Διαφήμιση

BEYRUT (AA) – Ο αρχηγός της οργάνωσης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στο Λίβανο κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία για υποκίνηση δολοφονίας εναντίον του.

“Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για το υπόλοιπο του Τραμπ”, δήλωσε ο Νασράλα σε συνέντευξή του στο κανάλι Al-Meyadin που εδρεύει στο Λίβανο, γνωστό για την εγγύτητά του με τη Χεζμπολάχ, λέγοντας ότι οι κινήσεις που μπορεί να κάνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τις τελευταίες ημέρες του είναι ακόμη αναλυτικές. είπε.

Υποστηρίζοντας ότι οι απειλές του Ισραήλ δεν ξεπερνούν τα λεκτικά συνθήματα, ο Νασράλα δήλωσε ότι η προσέγγιση της νέας διοίκησης των ΗΠΑ στο ζήτημα της Παλαιστίνης και η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν μπορεί να είναι διαφορετική.

Εξηγώντας ότι έλαβε πληροφορίες από πολλές πηγές σχετικά με τα σχέδια δολοφονίας εναντίον του πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ, ο Nasrallah είπε, “Είμαι συνεχώς προσεκτικός καθώς είμαι ο στόχος του Ισραήλ και των Αμερικανών. μίλησε.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Νασράλα κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία ότι προωθεί τη δολοφονία εναντίον του από την αρχή του πολέμου της Υεμένης.

Σημειώνοντας ότι ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman έλαβε πληροφορίες προς αυτή την κατεύθυνση κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2018, ο Nasrallah είπε ότι οι πληροφορίες που έλαβε έδειξαν ότι οι ΗΠΑ ενέκριναν αυτήν τη δολοφονία στη χρηματοδότηση της Σαουδικής Αραβίας.

Λέγοντας ότι οι ρωσικοί πυραύλοι Kornet άλλαξαν την εξίσωση στον πόλεμο του 2006 με το Ισραήλ, ο Nasrallah εξήγησε ότι αγόρασαν τους πυραύλους από τη Συρία:

“Το Υπουργείο Άμυνας της Συρίας αγόρασε αυτούς τους πυραύλους από τη Ρωσία. Αργότερα λάβαμε αυτούς τους πυραύλους από τη Συρία ως υποστήριξη. Τους χρησιμοποιήσαμε στον πόλεμο του Ιουλίου του 2006 και οι Ρώσοι δεν ενοχλήθηκαν από αυτό, διότι συνέβαλαν στην προώθηση αυτών των πυραύλων διεθνώς.”

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ismail Heniyye, ο οποίος βρισκόταν στο Λίβανο πριν από λίγο, ο Nasrallah είπε: «Είχαμε μια διαφωνία λόγω των γεγονότων στη Συρία, αλλά στην τελευταία μας συνάντηση συζητήσαμε διάφορα θέματα, κυρίως στρατηγικά». είπε.

Εκφράζοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ της Χαμάς και του καθεστώτος Μπασάρ Άσαντ μπορεί να βελτιωθούν με την πάροδο του χρόνου, ο Νασράλα επεσήμανε ότι συζήτησαν επίσης το ζήτημα της Χένυγια και της Συρίας, αλλά το ζήτημα σχετικά με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα (Ikhwan) στη Συρία είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί με το Ιράν.

Νομική προειδοποίηση:

Όλα τα δικαιώματα των δημοσιευμένων ειδήσεων, στηλών, φωτογραφιών, σειρών άρθρων και όλων των ειδών έργων ανήκουν στον Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş. Ακόμα και αν εμφανίζεται η πηγή, ολόκληρη η εργασία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ειδική άδεια.

.Source