Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων υπερέβαινε τις 295 χιλιάδες επιδημίες κοραναϊού στην Ινδία

Σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργείου Υγείας της Ινδίας, 2.000 23 άτομα τις τελευταίες 24 ώρες Κορωνοϊός Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε 182.553.

Με τον εντοπισμό 295 χιλιάδων 41 νέων περιπτώσεων τις τελευταίες 24 ώρες, ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων έφτασε τα 15 εκατομμύρια 616 χιλιάδες 130.

Η Μαχαράστρα με 62 χιλιάδες 97 περιπτώσεις, το Ουτάρ Πραντές με 29 χιλιάδες 574 και το Δελχί με 28 χιλιάδες 395 ήταν οι περιφέρειες και τα κράτη με την υψηλότερη ημερήσια αύξηση των περιπτώσεων.

Στη χώρα όπου ο αριθμός αυτών που ανέκαμψαν μετά τη μόλυνση από τον ιό έφτασε τα 13 εκατομμύρια 276 χιλιάδες 39, συνεχίζεται η θεραπεία 2 εκατομμυρίων 157 χιλιάδων 538 ατόμων.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το σύστημα υγείας είναι “στο σημείο της κατάρρευσης”, επισημαίνοντας ότι τα ποσοστά πληρότητας των νοσοκομείων είναι στα υψηλότερα μετά την αύξηση των περιπτώσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός του Δελχί, Αρβίντ Κέτζριβαλ, έκανε δήλωση από τις 18 Απριλίου και κάλεσε την κεντρική κυβέρνηση να προμηθεύσει το κράτος με φιάλες οξυγόνου, δηλώνοντας ότι υπάρχει έλλειψη φιαλών οξυγόνου στα νοσοκομεία.

ΧΩΡΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΥΨΗΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πρώτα Κορωνοϊός Στην Ινδία, όπου η υπόθεση καταγράφηκε στις 30 Ιανουαρίου 2020, ο αριθμός των ημερήσιων υποθέσεων, οι οποίες αυξήθηκαν με την πάροδο του χρόνου, αυξήθηκαν σε 97 χιλιάδες 859 στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 και είχαν μειωθεί μετά από αυτήν την ημερομηνία. Ο ημερήσιος αριθμός περιπτώσεων μειώθηκε σταθερά για τους επόμενους 4,5 μήνες, μειώνοντας σε 8.587 την 1η Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, μετά από αυτό το πρώτο κύμα, η καμπύλη περίπτωσης δημιούργησε ένα σκληρό προς τα πάνω τόξο από τον Φεβρουάριο, δημιουργώντας ένα νέο και πολύ μεγαλύτερο κύμα από το πρώτο.

Η Ινδία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά στον κόσμο από τις 2 Απριλίου.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΜΒΟΛΩΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ 130 ΕΚ

Στη χώρα με πληθυσμό περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων, διεξάγεται εκτεταμένη εκστρατεία εμβολιασμού κατά της νόσου.

Το Υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των εμβολίων που χορηγήθηκαν στη χώρα έφτασε τα 130 εκατομμύρια 119 χιλιάδες 330 δόσεις.

Κορωνοϊός Σύμφωνα με τον ιστότοπο “Ourworldindata.org”, όπου συγκεντρώθηκαν δεδομένα εμβολιασμού, η Ινδία έγινε “η τρίτη χώρα στον κόσμο με τον υψηλότερο αριθμό εμβολίων” μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα.

ΝΕΟΙ ΤΥΠΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΙΩΝ ΙΝΔΩΝ

Στην Ινδία, μία από τις χώρες που συναντούν το νέο κύμα της επιδημίας σε όλο τον κόσμο, ΚορωνοϊόςΕκτιμάται ότι τα είδη με αυξημένη μεταδοτικότητα με μετάλλαξη είναι αποτελεσματικά στην πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων.

Τα 3 μεταλλαγμένα είδη, που εμφανίζονται ειδικά στη Νότια Αφρική, την Αγγλία και τη Βραζιλία, θεωρούνται ως ανησυχητικά από τους ειδικούς. Αυτές οι μεταλλάξεις του ιού εντοπίστηκαν στο 7% των 11.000 δειγμάτων ιών στην Ινδία των οποίων η γενετική αλληλουχία έχει εξαχθεί από τις 30 Δεκεμβρίου 2020.

Αξιωματούχοι της πολιτείας του Πουντζάμπ δήλωσαν στις 24 Μαρτίου ότι το 81% των 404 δειγμάτων συλλέχθηκαν και αλληλουχήθηκαν στην πολιτεία μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 10 Μαρτίου ΚορωνοϊόςΕξήγησε ότι το πιο μεταδοτικό στέλεχος της φήμης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία.

Ο υπουργός Υγείας Harsh Vardhan παραδέχθηκε στις 8 Απριλίου ότι η έλλειψη μέτρων για τη μείωση της μαζικής κινητικότητας και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης συνέβαλε στην αύξηση των περιπτώσεων.

Ο Vardhan επεσήμανε ότι γιορτάζονταν θρησκευτικά πανηγύρια, διεξήχθησαν εκλογικές συγκεντρώσεις σε 11 πολιτείες όπου οι υποθέσεις αυξήθηκαν περισσότερο και οι άνθρωποι αγνόησαν τους κανόνες απόστασης σε συλλογικές εκδηλώσεις.

.Source