Ο ιδρυτής της Alibaba Κινέζος επιχειρηματίας Jack Ma φέρεται να λείπει

Ο ιδρυτής της κινεζικής εταιρείας διαδικτύου Alibaba, επιχειρηματίας Jack Ma, φέρεται να εξαφανίστηκε μυστηριωδώς αφού μίλησε τον Οκτώβριο επικρίνοντας τις ρυθμιστικές αρχές της αγοράς και τις κρατικές τράπεζες στην Κίνα.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στην εφημερίδα Financial Times, ανακοινώθηκε ότι το μέλος της κριτικής επιτροπής του Ma, “Africa’s Business Hereos”, παρόλο που συμμετείχε στη μαγνητοσκόπηση του τηλεοπτικού προγράμματος, ανακοινώθηκε ότι το πρόγραμμα δεν θα μεταδοθεί.

Ενώ ο Ma αφαιρέθηκε από τα διαφημιστικά βίντεο του προγράμματος, αναφέρθηκε ότι η Lucy Peng, ένα από τα στελέχη της Alibaba, θα είναι μέλος της κριτικής επιτροπής αντί του Ma.

“Λόγω της μη συμμόρφωσης του προγράμματος του, ο κ. Ma δεν θα είναι μεταξύ των μελών της κριτικής επιτροπής στους τελικούς του Business Hereos της Αφρικής”, δήλωσε η Alibaba σχετικά με το θέμα. πραγματοποιήθηκε δήλωση.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ο οποίος συμμετείχε τελευταία στη μαγνητοσκόπηση της παράστασης τον Νοέμβριο, δεν έχει εμφανιστεί στο κοινό από τότε.

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Κίνας και εξέχοντες επιχειρηματίες, ο επιχειρηματίας φέρεται να εξαφανίστηκε μετά από μια ομιλία που επέκρινε τις ρυθμιστικές αρχές της αγοράς και τις κρατικές τράπεζες της Κίνας για «ότι ήταν πίσω από την εποχή».

Μετά την εν λόγω κριτική, η διοίκηση του Πεκίνου ανέστειλε την ταυτόχρονη δημόσια προσφορά της εταιρείας Ant Group, της οποίας ο Ma ήταν ο ιδρυτής, στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σαγκάης, και ξεκίνησε έρευνα κατά της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας κατά του Ομίλου Alibaba, του οποίου ο επιχειρηματίας ήταν ο ιδρυτής και πρώην ανώτερος διευθυντής.

“Η ύποπτη εξαφάνιση για δύο μήνες αφότου ο ιδρυτής της Alibaba Jack Ma έδωσε ομιλία επικρίνοντας το χρηματοοικονομικό σύστημα της Κίνας, ό, τι διαβεβαιώνει, κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας δείχνει τελικά ότι βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

.Source