Ο ιερέας αρνήθηκε να κάνει κηδεία!

Αναφέρθηκε ότι ένας ιερέας στη Λεμεσό αρνήθηκε να κάνει τελετή για την κηδεία του ατόμου που πέθανε από τον Κόβιντ-19, και αυτή η κατάσταση δημιούργησε χάος.

Η εφημερίδα Φιλελεύθερος δήλωσε ότι ο εν λόγω ιερέας ανέφερε την εντολή του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας ότι η κηδεία όσων πέθαναν από το Covid-19 δεν μπορεί να γίνει στην εκκλησία. αλλά έγραψε ότι το υπουργείο δεν είχε οδηγίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην αναφορά, αναφέρθηκε ότι οι συγγενείς του αποθανόντος πήγαν σε άλλο χωριό για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την κηδεία και να θάψουν τους νεκρούς τους, και η τελετή πραγματοποιήθηκε εδώ χωρίς προβλήματα.

Πάστορας με την Κορώνα: Βγες και άσε με να πεθάνω

Από την άλλη πλευρά, η εφημερίδα Alithia έγραψε ότι ο πάστορας Ιερόνημος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς λόγω του Covid-19, είπε για την κακή διαδικασία που πέρασε και ζήτησε από τους γιατρούς του να βγουν την 14η ημέρα της νόσου και να τον αφήσουν να πεθάνει.

Στις ειδήσεις, αναφέρθηκε ότι ο Ιερόνημος κάλεσε όλους να λάβουν σοβαρά αυτήν την ασθένεια και να ακολουθήσουν τις προφυλάξεις.

Το νοσοκομείο Hadassah θα αρχίσει να δέχεται Έλληνες ασθενείς που είχαν εμβολιαστεί από τον Φεβρουάριο

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα Haravgi έγραψε ότι το νοσοκομείο Hadassah στο Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει τη θεραπεία Ελλήνων ασθενών που είχαν το εμβόλιο Covid-19 από τον Φεβρουάριο.

Στην έκθεση, αναφέρθηκε ότι οι ασθενείς που θέλουν να υποβληθούν σε θεραπεία στο Ισραήλ θα έπρεπε να είχαν λάβει το εμβόλιο Covid-19 και θα έπρεπε να έχουν πράσινο διαβατήριο.

Okipi: 20 τοις εκατό των φροντιστών δεν έρχονται στη δουλειά για διάφορους λόγους

Η εφημερίδα έγραψε σε μια άλλη έκθεση ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Υπηρεσιών Υγείας (OKIPI) ανακοίνωσε ότι το 20% των νοσηλευτών δεν ήρθαν να εργαστούν για διάφορους λόγους.

Στις ειδήσεις, σημειώθηκε ότι στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης που δημιουργήθηκε για την πανδημία, έγιναν καθημερινές αξιολογήσεις για την επίλυση των προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν και 250 νοσοκόμες προσλήφθηκαν πρόσφατα, αλλά «δυστυχώς» το 20% των νοσοκόμων δεν ήρθαν να εργαστούν για διάφορους λόγους.

Σταθερή μείωση των περιπτώσεων

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα Πολίτης έγραψε ότι σημειώθηκε σταθερή μείωση των υποθέσεων Covid-19 στη Νότια Κύπρο και χθες, ανακοινώθηκαν 259 περιπτώσεις και 4 θάνατοι.

Στις ειδήσεις, η πρώτη παρτίδα εμβολίων της εταιρείας Moderna έφτασε στη Νότια Κύπρο χθες και έφτασαν 1200 εμβόλια. Αναφέρθηκε ότι 16.500 εμβόλια αναμένεται να έρθουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Source