Ο ισχυρισμός “παράνομων μεταναστών μέσω της ΤΔΒΚ” στον ελληνικό τύπο

Στις ειδήσεις στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, σημειώθηκε επίσης ότι χθες 9 Σύριοι μετανάστες εντοπίστηκαν στην περιοχή του Greco Cape.

Αναφέροντας ότι η ελληνική αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση τις προάλλες και μετά από μια αναφορά, μια περιοχή κοντά στην ενδιάμεση ζώνη μεταξύ των χωριών “Limya και Athienu (Kiracıköy)” τέθηκε υπό επιτήρηση, και μερικοί άνθρωποι ήταν με τα πόδια από την ΤΔΒΚ προς τη Νότια Κύπρο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ισχυρίστηκε ότι τους είδαν να περνούν και να μπαίνουν σε δύο αυτοκίνητα.

Η εφημερίδα, η οποία έγραψε ότι η ελληνική αστυνομία είχε ακολουθήσει τα οχήματα και σταμάτησε τα οχήματα για έλεγχο, ισχυρίστηκε ότι συνολικά 11 άτομα εντοπίστηκαν στα δύο οχήματα και ότι υπήρχαν 6 Αφγανοί εκτός από τον 28χρονο οδηγό στην πρώτη όχημα και ότι αυτοί οι άνθρωποι πήγαν στη Νότια Κύπρο μέσω της ΤΔΒΚ.

Σημειώνοντας ότι ένα 25χρονο άτομο οδηγεί το δεύτερο όχημα, η εφημερίδα δήλωσε ότι υπήρχε ένας 31χρονος άνδρας, μια γυναίκα 35 ετών και ένα Πακιστανό άτομο σε αυτό το όχημα, και αναφέρθηκε ότι αυτό άτομο πήγε στη νότια Κύπρο μέσω της ΤΔΒΚ παράνομα.

Η εφημερίδα δήλωσε ότι υπήρχαν μαρτυρίες εναντίον ατόμων ηλικίας 28, 25 και 31 ετών, και ότι το 35χρονο άτομο ήταν το άτομο που συνοδεύει τους μετανάστες στη Νότια Κύπρο από την ΤΔΒΚ, και δήλωσε ότι τα 4 εν λόγω άτομα συνελήφθησαν και μετανάστες μεταφέρθηκαν στο κέντρο υποδοχής μετανάστευσης στο Koçinotrimithiya.

Από την άλλη πλευρά, η εφημερίδα πρόσθεσε ότι ένα σκάφος με 9 Σύριους μετανάστες εντοπίστηκε χθες το απόγευμα από το Ακρωτήριο Γκρέκο και στη συνέχεια το σκάφος ρυμουλκήθηκε από την Ελληνική Λιμενική Αστυνομία στο καταφύγιο των ψαράδων στην Πρωτάρα.

.Source