Ο ισχυρισμός του Trump ότι οι αριθμοί κοραναϊού είναι υπερβολικοί

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός των περιπτώσεων και θανάτων κοροναϊκών στη χώρα ήταν υπερβολικός.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός των νέων τύπων περιπτώσεων και θανάτων κοροναϊού (COVID-19) στη χώρα ήταν υπερβολικός, Πρόεδρος του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ Dr. Ο Jerome Adams αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητηθεί τα στοιχεία.

Στις ΗΠΑ, υπάρχει μια συζήτηση μεταξύ του Προέδρου Τραμπ και των διαχειριστών του για το κατά πόσον οι αριθμοί COVID-19 είναι υπερβολικοί.

Σχολιάζοντας το ζήτημα στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Trump ισχυρίστηκε ότι πολλές χώρες παρουσίασαν χαμηλά αυτά τα νούμερα.

Trump: Εάν υπάρχει αμφιβολία, ονομάστηκε αμέσως COVID

“Ο αριθμός των περιπτώσεων και των θανάτων του κινέζικου ιού έχει αποδειχθεί αρκετά υψηλός λόγω των περίεργων μεθόδων αξιολόγησης του CDC (Κέντρο Πρόληψης και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ). Εάν υπάρχει υποψία, ονομάστηκε αμέσως COVID”, δήλωσε ο Τραμπ.

Η απάντηση στη δήλωση του Τραμπ προήλθε από το πιο αυθεντικό όνομα στη δημόσια υγεία υπό τη διοίκησή του.

Απάντηση στον Τραμπ: Δεν υπάρχει λόγος αμφιβολίας

Επικεφαλής του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ, Δρ. “Δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητούμε αυτά τα στοιχεία όσον αφορά τη δημόσια υγεία”, εξηγεί ο Jerome Adams.

Ο Adams τόνισε ότι όχι μόνο ο αριθμός των θανάτων αλλά και οι ασθένειες που μεταδίδονται από ιούς και οι νοσοκομειακές ικανότητες πρέπει να ληφθούν υπόψη και ότι υπάρχει μια «τρομακτική» εικόνα.

ΗΠΑ, χώρα που πλήττεται περισσότερο από τον ιό

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία στον κόσμο, με περισσότερους από 358 χιλιάδες θανάτους από COVID-19 και πάνω από 20 εκατομμύρια περιπτώσεις.

Source