Ο ισχυρισμός ότι ο αμερικανός βομβιστής αυτοκτονίας «έκανε εκρηκτικά πριν από ένα χρόνο»

Ο ισχυρισμός ότι ο αμερικανός βομβιστής αυτοκτονίας «έκανε εκρηκτικά πριν από ένα χρόνο»

Υποστηρίζεται ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας Anthony Quinn Warner, κατηγορούμενος για την έκρηξη το πρωί των Χριστουγέννων στο Νάσβιλ του Τενεσί των ΗΠΑ, έκανε εκρηκτικά πριν από ένα χρόνο.

Ο ισχυρισμός ότι ο αμερικανός βομβιστής αυτοκτονίας «έκανε εκρηκτικά πριν από ένα χρόνο»

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της αστυνομίας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ανώνυμος άντρας, ο οποίος αναφέρθηκε ότι ήταν η 63χρονη φίλη του Warner που ανατινάχθηκε στο Νάσβιλ, κάλεσε την αστυνομία το 2019 και ανέφερε ότι “ο φίλος της μιλούσε συνεχώς για την κατασκευή βόμβων και την παραγωγή εκρηκτικών”.

Στην έκθεση της αστυνομίας το 2019, αναφέρθηκε ότι το σπίτι της Warner ερευνήθηκε μετά την αναφορά της βόμβας, αλλά δεν βρέθηκαν στοιχεία.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Σε μια προηγούμενη δήλωση, οι αρχές κοινοποίησαν τις πληροφορίες ότι η Warner δεν πιάστηκε στο ραντάρ της αστυνομίας πριν από την επίθεση.

Ο πληρεξούσιος του Tennessee Don Cochran είπε, “Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το άτομο που ονομάζεται Anthony Warner ήταν βομβιστής αυτοκτονίας. Ήταν εκεί όταν η βόμβα εξερράγη και ανατίναξε.” Έκανε την εξήγηση.

Ο ομοσπονδιακός αξιωματούχος που ηγήθηκε της έρευνας, David Rausch, είπε ότι τα ανθρώπινα λείψανα που βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης ήταν αποφασισμένα να ανήκουν στην Warner μετά από δοκιμή DNA.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Warner ανατινάχθηκε με ένα όχημα τύπου τροχόσπιτου σταθμευμένο στο κέντρο της πόλης και ότι πίστευαν ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας ενεργούσε μόνος του και ότι δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν τον λόγο πίσω από την έκρηξη.

Τρία άτομα τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη και ανακοινώθηκε ότι αυτοί οι άνθρωποι που νοσηλεύτηκαν δεν είχαν απειλές για τη ζωή.

Ενώ τουλάχιστον 41 κτίρια υπέστησαν ζημιές στην πόλη λόγω της έκρηξης, τα κατεστραμμένα συστήματα επικοινωνίας επηρέασαν επίσης τις γραμμές οικίας και GSM, συμπεριλαμβανομένου του τηλεφωνικού κέντρου έκτακτης ανάγκης 911.

Άλλα παγκόσμια νέα

.Source