Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Luigi Di Mayon φτάνει στη Λευκωσία την Τρίτη

Η πρώτη είσοδος. Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, 1:57 μ.μ.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Luigi Di Mayon φτάνει στη Λευκωσία την Τρίτη

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί αύριο, την Τρίτη, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Luigi Di Mayo, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο των επαφών των δύο υπουργών, πρώτα κατά τη διάρκεια ιδιωτικής συνομιλίας και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια εκτεταμένων διαβουλεύσεων με τη συμμετοχή επίσημων αντιπροσωπειών, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τον Ιταλό ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. . Υπό το πρίσμα της τρέχουσας πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού με βάση μια διμερή, δικοινοτική ομοσπονδία.

Κύριοι, Αναμένεται ότι ο Χριστοδουλίδης և Di Mayo θα επανεξετάσει το πλήρες εύρος των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ιταλίας, εξετάζοντας τις σε διάφορους τομείς, όπως το εμπόριο, οι επενδύσεις και συγκεκριμένοι τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης.

Επιπλέον, θα ανταλλάξουν απόψεις για ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, εστιάζοντας στην επιδημιολογική διακυβέρνηση, τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, τη μετανάστευση και τη συνεργασία στη διάσταση Med-7, καθώς και θα συζητήσουν περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειος, ενεργειακή συνεργασία, Λιβύη, πρόσφατες εξελίξεις.

Τελευταία ενημέρωση. Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, 2:04 μ.μ.

,Source