Ο ιός εξακολουθεί να κερδίζει

Θέλετε να λάβετε το The Morning μέσω email; Εδώ είναι η εγγραφή.

Αυτό το απλό γράφημα δείχνει γιατί οι νέες παραλλαγές του coronavirus – που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική – είναι τόσο ανησυχητικές:

Το διάγραμμα συγκρίνει την εξάπλωση του ιού σε καθεμία από αυτές τις δύο χώρες με την εξάπλωση σε μια ομάδα γειτονικών χωρών. Όπως μπορείτε να δείτε, οι περιπτώσεις έχουν αυξηθεί στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική από τότε που εμφανίστηκαν οι παραλλαγές – ενώ διατηρούνται αρκετά σταθερές στην υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη και τη Νότια Αφρική.

Οι νέες παραλλαγές μπορεί να μην είναι ο μόνος λόγος. Η Βρετανία και η Νότια Αφρική διαφέρουν από τους γείτονές τους με άλλους τρόπους. Αλλά δεν υπάρχει προφανής εξήγηση για την αντίθεση εκτός από τις μεταλλάξεις του ιού.

Αυτό υποδηλώνει ότι ο υπόλοιπος κόσμος μπορεί τώρα να κινδυνεύει από ένα νέο κύμα Covid-19.

Οι παραλλαγές φαίνεται να έχουν ήδη εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος του κόσμου. Περισσότερες από 30 άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, έχουν διαγνώσει κρούσματα με την παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, η οποία είναι γνωστή ως Β.1.1.7. Οι επιστήμονες λένε ότι θα μπορούσε σύντομα να γίνει η κυρίαρχη μορφή του ιού.

Η παραλλαγή B.1.1.7 φαίνεται να είναι μεταξύ 10 τοις εκατό και 60 τοις εκατό πιο μεταδοτική από την αρχική έκδοση. Ένας πιθανός λόγος: Μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του ιού που μεταφέρουν τα μολυσμένα άτομα στις μύτες και το λαιμό τους, γεγονός που με τη σειρά του αυξάνει την πιθανότητα να μολύνουν άλλους μέσω αναπνοής, ομιλίας, φτερνίσματος, βήχα και ούτω καθεξής.

Όπως εξήγησα προηγουμένως, ο μεγαλύτερος παράγοντας που θα καθορίσει πόσους περισσότερους ανθρώπους πεθαίνουν από τον ιό δεν είναι πιθανό να είναι η ακριβής αποτελεσματικότητα των εμβολίων ή ακόμη και η ταχύτητα της διάθεσής τους. Ο μεγαλύτερος παράγοντας είναι μάλλον πιθανό να είναι το πόσο θα μειώσουμε την εξάπλωση του ιού τους επόμενους μήνες, μέσω ενός συνδυασμού φθοράς μάσκας, κοινωνικής απόστασης και εκτεταμένων δοκιμών. Αυτές οι προσπάθειες μπορούν να μειώσουν τα φορτία – και, κατ ‘επέκταση, τους θανάτους – πιο γρήγορα από ό, τι μπορεί μια εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού.

Αλλά οι ΗΠΑ αγωνίζονταν να συγκρατήσουν νέες μολύνσεις, ακόμη και πριν εμφανιστούν οι παραλλαγές, και μάλλον θα κάνουν τη δουλειά πιο δύσκολη. «Αρχικά απέρριψα τα νέα επειδή οι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς και υπήρξαν πάρα πολλοί αβάσιμοι τίτλοι« μεταλλαγμένου ιού ninja »φέτος», έγραψε η Zeynep Tufekci στο The Atlantic την περασμένη εβδομάδα. “Ωστόσο, καθώς τα δεδομένα σχετικά με τη νέα παραλλαγή εισάγονται, υπάρχει λόγος για πραγματική ανησυχία.”

Η συνάδελφός μου Apoorva Mandavilli, σε ένα άρθρο που εξηγεί τι κάνουν οι επιστήμονες και δεν ξέρουν για τις παραλλαγές, γράφει ότι μπορεί να καταλήξουν «να επιδεινώσουν την αδιάκοπη αύξηση των θανάτων και να κατακλύσουν το ήδη τεταμένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης»

Τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των Αμερικανών που νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα Covid-19 έχει αυξηθεί σε περισσότερους από 123.000, από περίπου 95.000 πριν από ένα μήνα και 50.000 πριν από δύο μήνες. Ο ιός εξακολουθεί να κερδίζει.

Από τη γνώμη: «Είμαι θαύμα. Θα το κάνω. Πρέπει να το κάνω. ” Ο Toby Levy, επιζών του Ολοκαυτώματος, αντανακλά το ότι ζει μέσα από την πανδημία.

Ζει Ζωή: Ο Brian Urquhart προσχώρησε στα Ηνωμένα Έθνη κατά τη δημιουργία του το 1945. Πέρασε τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες κατευθύνοντας ειρηνευτικές επιχειρήσεις, οδηγώντας τις δυνάμεις του ΟΗΕ σε πολεμικές ζώνες όπως το Κονγκό, το Κασμίρ και την Κύπρο. Ο Ουρκάρτ πέθανε στα 101.


Οι συνδρομητές βοηθούν να καταστεί δυνατή η δημοσιογραφία Times. Για να υποστηρίξετε τις προσπάθειές μας, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να εγγραφείτε σήμερα.

Αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες πήραν το κουίζ ειδήσεων στο τέλος του έτους και θέλαμε να αναφέρουμε κάποια αποτελέσματα. Όπως γράψαμε στο τέλος του κουίζ, δεν έπρεπε να είναι εύκολο. Όποιος το τελείωσε – ανεξάρτητα από το σκορ – θα πρέπει να αισθάνεται καλά. (Εάν δεν το έχετε λάβει ακόμη, σας συνιστούμε να το κάνετε.)

Η μέση βαθμολογία ήταν 15, ή ακριβώς οι μισές από τις 30 ερωτήσεις του κουίζ. Αν λοιπόν έχετε περισσότερα από τα μισά δεξιά, τα πήγατε καλύτερα από τους περισσότερους αναγνώστες του Times. Μόνο 0,4 τοις εκατό – ή περίπου ένα άτομο στα 250 – πήρε κάθε ερώτηση σωστά.

Η πιο δύσκολη ερώτηση αποδείχθηκε εκείνη που σας ζήτησε να αναφέρετε τις χώρες που συνορεύουν με την Αρμενία ή το Αζερμπαϊτζάν. Μόνο το 8,5% των ερωτηθέντων το κατάλαβε.

Οι άλλες πιο δύσκολες ερωτήσεις ήταν αυτές που αφορούσαν τον συγγραφέα που είχε τους περισσότερους πωλητές της Times φέτος (9,4% σωστοί) το θάνατο Covid-19 στη Σουηδία (10,8 τοις εκατό) · το μαύρο-άσπρο μισθολογικό χάσμα (11,2%) · και η ταυτότητα ενός ομιλητή κατά τη διάρκεια της δίκης του κατηγορούμενου για το Trump (15,3%)

Η ευκολότερη ερώτηση ήταν αυτή που σας ζήτησε να προσδιορίσετε έναν άνδρα του οποίου τα 250α γενέθλια γιορτάστηκαν το 2020 (96 τοις εκατό σωστό). Μετά από αυτό ήρθαν ερωτήσεις σχετικά με την ταυτότητα μιας γυναίκας στο Louisville (89,1%). τις συμβουλές του coronavirus που έκτοτε οι εμπειρογνώμονες έχουν παραιτηθεί (84,4%) · την ταυτότητα ενός boy band (82,7% σωστό) · και μια διαμαρτυρία στην Κίνα (74,8%).

Ευχαριστώ όλους όσους πήραν το χρόνο να παίξουν. Θα δημοσιεύσουμε περισσότερα κουίζ το 2021.

Τα πράσα, οι παστινάκες και μερικά μπαχαρικά κάνουν αυτή την απλή σούπα.

Ξεκίνησε ως meme TikTok και έγινε «Ratatouille: The TikTok Musical». Και θα μπορούσε να έχει μαθήματα για το Broadway, γράφει ο κριτικός μας. Η παράσταση συνεχίζεται έως τις 7 μ.μ. Ανατολική απόψε.

Ο Nicolas Cage φιλοξενεί την ιστορία της ορκωμοσίας. Ο Λόρδος γράφει ένα βιβλίο και η Τζούλι Μεχρέτου αναλαμβάνει το Whitney. Εδώ είναι μερικά πράγματα που οι κριτικοί της Times περιμένουν στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

Source