Ο καθηγητής του Χάρβαρντ πιστεύει ότι η ξένη τεχνολογία έχει περάσει από το ηλιακό μας σύστημα (βίντεο)

Για τον Avi Loeb, ο Umuamua, ο οποίος πέρασε από τη γειτονιά μας το 2017, δεν ήταν κομήτης ή αστεροειδής, αλλά κάτι πιο σημαντικό: ένα ουράνιο σώμα ή ένας κοσμικός χάος “επισκέπτης” στο ηλιακό μας σύστημα;

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Οι πρώτες ενδείξεις ευφυούς ζωής σε άλλους πλανήτες δεν θα έχουν τη μορφή ενός ιπτάμενου πιατακιού, αλλά, πιθανότατα, με τη μορφή «διαστημικών συντριμμιών» ενός εξωγήινου πολιτισμού. Στην καρδιά αυτής της κεντρικής ιδέας βρίσκεται η θεωρία ενός εξέχοντος επιστήμονα που πιστεύει ότι ένα απορριφθέν “κομμάτι” ξένης τεχνολογίας εμφανίστηκε στο ηλιακό μας σύστημα πριν από τρία χρόνια.

«Εξωγήινος». Στο πρώτο του βιβλίο, το πρώτο σημάδι της ευφυούς ζωής της Γης Πέρα, εξηγεί γιατί πιστεύει σε ένα αντικείμενο που έχει περάσει πρόσφατα μέσω του ηλιακού συστήματος. Το σύστημά μας δεν ήταν απλώς ένα “ροκ” αλλά κάτι πολύ πιο σημαντικό που θα μπορούσε να δείξει ότι δεν είμαστε “μόνοι” “εκεί”.

https://www.youtube.com/watch?v=rDZyI83Bj2w:

Το αντικείμενο ταξίδεψε στο ηλιακό μας σύστημα προς την κατεύθυνση του Vega, ένα κοντινό αστέρι 25 έτη φωτός από τη Γη. Μπήκε σε τροχιά στις 6 Σεπτεμβρίου 2017. Στις 9 Σεπτεμβρίου, η διαδικασία το έφερε. είναι πιο κοντά στον ήλιο! Στο τέλος του ίδιου μήνα, σε τροχιά γύρω από την Αφροδίτη με ταχύτητα περίπου 58.900 μίλια ανά ώρα. άδειο, ο Loeb γράφει στο βιβλίο του. Το αντικείμενο (ή σώμα) ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από το Παρατηρητήριο της Χαβάης χρησιμοποιώντας το υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο Pan-STARRS και ονομάστηκε “Umuamua”, μια τοπική λέξη που μεταφράζεται (κάπως ελεύθερα) ως “ανιχνευτής”.

Ο επισκέπτης του διαστήματος, σύμφωνα με το New York Post, ήταν μικρός (μήκους μόλις 91 μέτρων), αλλά έχει μεγάλη σημασία για την επιστημονική κοινότητα ως το πρώτο διαστρικό σώμα που βρέθηκε ποτέ στο ηλιακό μας σύστημα. Κρίνοντας από την τροχιά του αντικειμένου, οι αστρονόμοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν σχετίζεται με τη βαρύτητα του φεγγαριού, πράγμα που δείχνει ότι είναι “παροδικό”. Αρχικά θεωρήθηκε κομήτης, αλλά μια εβδομάδα αργότερα οι επιστήμονες το χαρακτήρισαν ως αστεροειδή.

Αλλά για τον Loeb team την ομάδα του, το παραπάνω εύρημα αποκαλύπτει την επικίνδυνη τάση της επιστημονικής κοινότητας να επιτρέπει στον «γνωστό» να καθοδηγεί τι ανακαλύπτει και τι δεν κάνει. “Πώς θα αντιδρούσε το σπήλαιο αν είδε ένα κινητό τηλέφωνο;” «Καθώς πέρασε τη ζωή του κοιτάζοντας τις πέτρες, θα νόμιζε ότι ήταν απλώς μια λαμπερή πέτρα».

Ο καθηγητής του Χάρβαρντ επέτρεψε σύντομα στο μυαλό του να αναπτύξει μια άλλη πιθανότητα. Τι γίνεται αν αυτό το αντικείμενο δεν ήταν ουράνιο σώμα αλλά “σκουπίδια” από ξένο πολιτισμό;

https://www.youtube.com/watch?v=rfi3w9Bzwik:

Ασυνήθιστες ιδιότητες του Umuamua

Μερικά ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του Umuamua επιβεβαιώνουν αυτήν τη θεωρία, σύμφωνα πάντα με τον καθηγητή, αυτό που αναφέρει στο βιβλίο του. Στην αρχή, το μέγεθός του έμοιαζε με πούρο, το οποίο ήταν πολύ ασυνήθιστο για φυσικά ουράνια σώματα.

“Η γεωμετρία του Wuamua ήταν πιο ακραία όσον αφορά την αναλογία διαστάσεων – γεωγραφικό πλάτος – μήκος από τους πιο ασυνήθιστους αστεροειδείς ή κομήτες που έχουν δει ποτέ.”
Ένα άλλο στοιχείο που ο Loeb θεωρεί ότι υποστηρίζει τη θεωρία του είναι η ασυνήθιστη φωτεινότητα του αντικειμένου, το οποίο “αντανακλούσε τουλάχιστον 10 φορές περισσότερο από τους τυπικούς βραχώδεις αστεροειδείς και κομήτες στο ηλιακό σύστημα.” Ο Loeb φτάνει ακόμη και να συγκρίνει την επιφάνειά του με γυαλιστερό μέταλλο. Για τον καθηγητή, ωστόσο, το ισχυρότερο επιχείρημα ήταν το χιόνι του κινήματος “Umuamua”. να τον κάνει να διαφωνήσει με το συμπέρασμα των συναδέλφων του.

Αλλά αν ο Umuamua δεν ήταν κομήτης ή αστεροειδής, τι θα μπορούσε να είναι; Παραδόξως, προκύπτει μια ευκαιρία από την τεχνολογία που έχουμε ήδη στη Γη և που χρησιμοποιήσαμε για την ανάπτυξη ηλιακών πανιών, η οποία είναι μια μέθοδος προώθησης ενός διαστημοπλοίου μέσω ακτινοβολίας πίεσης του ηλιακού φωτός (ή άλλης εναλλακτικής πηγής) που αντανακλάται σε συγκεκριμένες επιφάνειες. καθρέφτες Ο Loeb είναι έκπληκτος. Δεδομένου ότι οι επίγειοι θαυμαστές είχαν αυτήν την ιδέα, γιατί οι ξένοι δεν την είχαν ποτέ;

https://www.youtube.com/watch?v=Q3AQ63_H2Uc:

Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ και ο συνάδελφός του έκαναν κάποιους υπολογισμούς, υποθέτοντας ότι ο Umuamua δεν είχε πραγματικά πούρο, αλλά ήταν πιθανώς ένα αντικείμενο σε σχήμα δίσκου, μικρού μεγέθους, που θυμίζει τα προαναφερθέντα πανιά, γεγονός που εξηγεί την ασυνήθιστη επιτάχυνσή του. μακριά από τον ήλιο.

Όσο για τον σκοπό του, ο Lob δεν είναι απολύτως βέβαιος, αλλά πιστεύει ότι μπορεί να είναι “διαστημικά συντρίμμια”, που κάποτε χρησιμοποιήθηκε από έναν ξένο πολιτισμό ως “αγόρι” για τη διαστημική πλοήγηση. Απλώς μας γνώρισε τότε [εξωγήινους πολιτισμούς] «Το να ψάχνεις για τα σκουπίδια τους είναι σαν τα παπαράτσι που ψάχνουν τα σκουπίδια διάσημων ανθρώπων», λέει ο επιστήμονας.

Φυσικά, το μεγαλύτερο μέρος της επιστημονικής κοινότητας δεν συμμερίζεται τη θεωρία του. Τον Ιούλιο του 2019, η ομάδα Umuamua του Διεθνούς Ινστιτούτου Διαστημικών Επιστημών δημοσίευσε ένα άρθρο στη Φυσική Αστρονομία, το οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι “Δεν βρίσκουμε πειστικά στοιχεία υπέρ μιας ξένης θεωρίας εξήγησης” για αυτό το σώμα.

Ο ίδιος ο Loeb παραδέχεται ότι πολλοί τον αμφισβητούν, αλλά τονίζει ότι πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν καν να συζητήσουν για την πιθανότητα πολιτισμού στη Γη, επειδή θέλουν να αισθάνονται ξεχωριστοί στο σύμπαν.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source