Ο καιρός αλλάζει, οι βροχές και οι καταιγίδες επανέρχονται

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι το βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει την περιοχή, η οποία καλύπτει την ανατολική Μεσόγειο, την Τετάρτη.

Ο καιρός θα είναι καλός απόψε. Ο άνεμος είναι βορειοδυτικός-βορειοανατολικός, στη βόρεια ακτή νότια, αδύναμος, έως 3 μποφόρ. Αυτός που θα είναι λίγο ανήσυχος. Η θερμοκρασία θα μειωθεί κατά περίπου 7 βαθμούς μέσα, στη νότια-νοτιοανατολική ακτή κατά περίπου 11, στη δυτική-βόρεια ακτή κατά περίπου 10, και στα ψηλά βουνά κατά περίπου 5 βαθμούς.

Αύριο ο καιρός θα είναι πιο καθαρός με προσωρινά αυξημένα υψηλά σύννεφα, αλλά το απόγευμα θα γίνεται σταδιακά ως επί το πλείστον συννεφιασμένο με ψηλά σύννεφα. Ο άνεμος θα είναι βορειοανατολικός-νότος, ελαφρύς, 3 Μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραχώδης. Η θερμοκρασία θα αυξηθεί σε περίπου 22 βαθμούς στην ξηρά և παράκτια και στα ψηλά βουνά – 17 βαθμούς.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με σύννεφα στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Ο άνεμος θα είναι βορειοανατολικός, νοτιοανατολικός, αδύναμος, 2 έως 3 μποφόρ, αλλά στη νότια ακτή βαθμιαία έως μεσαία, 3 έως 4 δοκούς. Αυτός που θα είναι λίγο χάος.
Ο καιρός την Τρίτη θα είναι συννεφιά με υψηλά σύννεφα. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει և θα παραμείνει πάνω από την κανονική.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, «σταδιακά θα βρέξει», απομονωμένη καταιγίδα. Ο άνεμος θα είναι κυρίως νοτιοδυτικός και αργότερα βορειοδυτικός, από πολύ δυνατός έως πολύ δυνατός, με 5 έως 6 ριπές μπολ έως 8 βολτ. Η θερμοκρασία θα μειωθεί ελαφρώς.

Ο καιρός θα είναι ασταθής την Πέμπτη με βροχή και τοπικές καταιγίδες, ενώ είναι πιθανό να υπάρχει χιόνι στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερμοκρασία θα μειωθεί σημαντικά για να προσεγγίσει το κανονικό επίπεδο της σεζόν.

Source