Ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά σήμερα, παρά τον συννεφιασμένο καιρό, λένε οι μετεωρολόγοι

Ο καιρός θα βελτιωθεί αργά σήμερα, παρά τον παρατηρούμενο συννεφιασμένο καιρό, αν και η βελτίωση θα είναι προσωρινή, համակարգ ένα άλλο σύστημα αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο αύριο το βράδυ, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του ΚΥΠΕ.

Όπως δήλωσαν, φαίνεται ότι χθες, σήμερα το πρωί, ο κύριος όγκος των κυρίαρχων φαινομένων αρχίζει να εξασθενεί το απόγευμα ή μετά από αυτό.

Σημείωσαν ότι σήμερα η θερμοκρασία θα αυξηθεί σε περίπου 15 βαθμούς στην ξηρά, περίπου 17 στην ακτή, περίπου 4 βαθμούς στα βουνά, αύριο θα είναι περίπου η ίδια μέγιστη θερμοκρασία, αλλά τις επόμενες ημέρες, από την Τρίτη, η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από την κανονική όπως την Τρίτη. και τις δύο Τετάρτες.

Απαντώντας στην ερώτηση, είπαν ότι αναμένεται χιονόπτωση σε ψηλότερα βουνά, και σε ορισμένες περιοχές μπορεί να υπάρξει χιονόπτωση αυτή τη στιγμή, σημειώνοντας ότι υπάρχει χιόνι σε ορισμένες περιοχές του Τροόδους.

Απλώς μας γνώρισε τότε. Θα βελτιωθεί προσωρινά. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε ηλιοφάνεια. “Όσο για τα γεγονότα, θα σταματήσουν για μια στιγμή. Αύριο το βράδυ φαίνεται ότι θα έχουμε ένα άλλο σύστημα που θα μας επηρεάσει, αλλά εξακολουθούμε να μελετάμε τα δεδομένα”, πρόσθεσαν.

Εν τω μεταξύ, το μετεωρολογικό τμήμα της Κύπρου εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση σήμερα το πρωί, από τις 5 π.μ. έως τις 11 π.μ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, μια ισχυρή καταιγίδα που απομονώνεται από το χαλάζι ενδέχεται να επηρεάσει την περιοχή, ενώ η ένταση της βροχής μπορεί να ξεπεράσει τα 35 mm ανά ώρα.

Πηγή: KYPE

,Source